Drugs die dodelijker zijn dan cannabis

De Independent heeft het voor Engeland op een rijtje gezet. Hoeveel mensen gaan dood aan welke drug. En de joint komt er heel goed vanaf 25946-10ls2zy

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Wat ik niet niet vind in het artikel is of dit het aantal doden op de totale bevolking is of het aantal doden per X gebruikers. In het laatste geval is de uitslag behoorlijk vertekend.
  Heb even op de site van The Independent en van Statista gekeken, maar daar vind ik het originele artikel niet.
  In alle gevallen zeg ik alsnog: Drugs verbieden levert alleen winst op voor de criminaliteit. Voor de rest zijn er alleen maar verliezers.

  Legaliseer drugs en je voorkomt gezondheidsproblemen, je neemt de criminaliteit een inkomstenbron af, en je kunt er net als alcohol en tabak belasting op heffen.

  • Daniel

   Zoals het er staat is het de totale bevolking van Engeland en Wales, zo lees ik het tenminste.
   Verder ben ik het helemaal met je eens, vergeleken met alcohol en roken stelt het aantal doden van die andere drugs niet zoveel voor. En alcohol is een groot probleem, maar het is gelegaliseerd en worden verkeersslachtoffers en moord en doodslag onder invloed niet meegeteld.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Windows 8

  “Drugs die dodelijker zijn dan cannabis”
  Cannabis is niet dodelijk

  • Vogelbeest

   Andere drugs ook niet. XTC-doden gaan nagenoeg nooit dood aan de xtc zelf, maar aan oververhitting en te weinig drinken. Heroine-doden gaan meestal niet dood aan een overdosis, maar aan overgeven terwijl ze op hun rug liggen en niemand draait ze om. Dan stik je in je eigen kots.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Tja, als je het zo bekijkt sterven alcoholisten ook niet van de alcohol zelf maar van de impact van staal op vlees 😀

    (in antwoord op Vogelbeest)
 3. AT

  Kan iemand hier mij vertellen waarom ik terug blijf keren naar deze site waar statistieken constant verkeerd worden geïnterpreteerd? Het gaat hier om het totaal aantal doden per drug. Wil je weten welke het dodelijkst is, dan moet je het aantal doden afzetten tegenover het totaal aantal gebruikers. Zelfs dán weet je nog niets zeker aangezien context (het land en medische zorg) niet meegeteld wordt.

 4. Marcel Vincent

  AT je kunt zelf de som maken, reken maar dat er behoorlijk wat cannabis wordt gebruikt; er zijn geen medische gevallen bekend van overlijden aan cannabis, een technische verklaring daarvoor voert iets te ver, maar die is er wel…

 5. Robert Simms

  Beste Dr. Donald Ross,

  Overal waar je nu bent mijn familie en ik wil u bedanken voor het helpen van mijn vader om beter te worden. De dokter vond dat hij moest ouderdom Leukemie, weergegeven in zijn bloed test als een kanker infectie. Na het nemen van de cannabis olie in de juiste dosering die u gaf aan ons voor slechts een paar weken zijn nieuwe bloedtest toonde grote verbetering. Er is slechts lichte infectie en hij niet langer nodig heeft om een oncoloog te zien. Hij is nu genieten van onze pasgeboren zoon en op de leeftijd van 85, is van plan om met ons op voor een lange tijd te komen en voor degenen onder u die willen in contact komen met Dr. Donald Ross hier te krijgen is zijn e-mail Donaldrossmedicalcenter@yahoo.com

  Heeft contact met hem en ik hoop dat het allemaal werkt goed met je.

  Nogmaals bedankt Dr. Donald, kan God zegene u en u gezond te houden.

Reacties niet toegestaan