Verrassend: zo zien 2.000 calorieën eruit

Een gemiddelde vrouw zou per dag niet meer dan 2.000 kilocalorieën binnen moeten krijgen. Voor mannen geldt een dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 2.500 calorieën. Hoeveel dat precies is, is lastig in te schatten, maar met onderstaand filmpje krijg je een beetje een beeld.

Bron(nen):   Business Insider      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  2000 en 2500 zijn gemiddelden. Google op “resting metabolic rate” om sites te vinden waar je je geslacht, leeftijd en gewicht invoert en je calorieverbuik -n rust krijgt.
  Dat is het aantal calorieen wat je gebruikt als je heel de dag op bed zou liggen. Uiteraard doen we iets meer dan op bed liggen, maar daarbij verbranden we veel minder dan de meeste mensen denken. download een stappenteller app voor je telefoon (als hij heel de dag in je zak zit) of koop een losse stappenteller. De meeste mensne verbranden niet meer dan een paar honder calorieen op een dag.
  Met zo’n stappenteller kom je er ook al snel achter dat je 45 minuten stevig door moet wandelen om 1 gebakje te verbranden.

  • VerzetIsZinloos

   Sommige stappentellers tellen al je armbewegingen. Of ze tellen amper wat. Ja, alleen als je stevig doorstapt maar niet sukkelt.
   Met fietsen doet die het ook wel. Alles zit in de heup.
   Tja, als je geen heup hebt. Pech gehad.

   Je moet ook geen calorieën tellen. Dat werkt sowieso niet.
   Het is allemaal veel moeilijker dan het lijkt.
   Soms helpt een ziekte, zoals diabetes, om af te vallen 😉

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Burgermans

  Ben je al weer aan het lijnen, Desiree?

 3. Zmirlap

  Omg. Freakin repost. Goed bezig!

 4. Allard

  Bier mat der komme!

Reacties niet toegestaan