‘In baarden groeien beestjes’

"Baarden herbergen meer ziektekiemen omdat gezichtshaar stugger is dan ander haar, het vangt dus gemakkelijker vuil en bacteriën op",  Volgens  Carol Walker van het Birmingham Trichology Center zijn baarden een dankbare woning voor beestjes.  Daarnaast , zegt ze tegen de Daily Mail, hebben mannen ook vaak de slechte gewoonte om die baard te veel aan raken, waardoor de bacteriën gemakkelijk naar de mond verspreiden. "Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat baarden infecties kunnen verspreiden", zegt Dr. Ron Cutler van de Queen Mary Universiteit in Londen. Het is dus belangrijk om die gezichtsbeharing regelmatig te wassen en goed te onderhouden. Volgens professor Anthony Hilton van de Aston Universiteit  vind je ook meer bacteriën bij mensen met baarden. "Mannen met baarden hebben significant meer bacteriën  dan mannen zonder baard of vrouwen."

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. disqus_JbTRPOzGol

  dus IS is een virus. altijd al gedacht

  • Zonspotter Peter

   We zijn allemaal bacteriën. Zonder ze zijn we niks. We bestaan uit ze. De goeien moeten de kwaden de baas. Je hebt sowieso al 1,5 kilo, zal zeker voor een volwassen zo zijn, om alles op gang te houden. Dagelijks leveren ze al een gevecht in je darmen om al dat afval te verwerken tot smurrie. Een gedeelte gaat je bloedvaten in en wordt rond gebracht.

   Wat een bericht. Ik wist het allang dat haar niet hygiënisch was.
   Aan de andere kant. Heb je dat zachte haar ook wel weer nodig.
   Zacht. Inderdaad niet die borstel onder je lip laat staan boven je lip. 😉

   (in antwoord op disqus_JbTRPOzGol)
 2. Tegendraads

  En als je dan toch niet ziek wordt, dan zegt dat wat over je immuunsysteem lijkt me…

  • Meneer Dick

   Vrouwen hebben over het algemeen minder gezichtsbeharing en zijn daardoor meer vatbaar voor ziekten.

   (in antwoord op Tegendraads)
 3. RP Geniet

  Bij de Isis stumperts sowieso het grootste beest zit aan de baard zelf vast zal bij hun adepten in NL deze zomer vast een luizenplaag in de ghettos waar zij zich verstoppen losbarsten, uh niet van de zomer is al bezig en al die luizen hebben een uitkering

  • Ko Herent

   Dat leven onder die kopvodden is ook wel rijp voor onderzoek, dat zal ook niet erg halal zijn.

   (in antwoord op RP Geniet)

Reacties niet toegestaan