5 fouten die je maakt in de ochtend

Je ochtendritueel is waarschijnlijk zo routine geworden dat je niet eens precies weet wat het inhoudt. Toch is het een belangrijk moment dat invloed heeft op de rest van de dag. Time noemt vijf dingen die nogal eens misgaan in de ochtend. 1. Onaangenaam wakker worden Je denkt misschien dat je het beste wakker wordt van het meest snerpende geluid dat je op je mobiel kunt vinden, maar het tegendeel is waar. Een aangenaam geluid, liefst je favoriete muziek, zorgt ervoor dat je prettig ontwaakt en met een goed humeur aan de dag begint. Snoozen met dat irritante alarm is helemaal een slecht idee. 2. Haasten Zorg dat je tijd hebt 's morgens. Wie gestrest alle puntjes afwerkt die moeten gebeuren voor aankomst op kantoor, gunt zijn hersenen niet de tijd om actief te worden en zich voor te bereiden op een drukke dag. Sta desnoods een half uur eerder op. 3. Ontbijt overslaan Sommigen nemen alleen een kop koffie 's ochtends. Je kikkert er misschien wel van op, maar het geeft je niet de benodigde energie om urenlang te werken. Neem dus 's ochtends de tijd voor een gezond en stevig ontbijt. 4. Je op je werk storten Het lijkt lekker productief om zo gauw je wakker bent je mail te checken en een paar e-mails te versturen, maar voor je productiviteit op de lange termijn is het veel beter om de dag te beginnen met sporten of met iets anders wat je leuk vindt. 5. Moeilijke taken uitstellen Het beste begin je je werkdag met de moeilijkste taken. Daarna voel je je de rest van de dag voldaan en lijken alle andere taken eenvoudig.

Bron(nen):   Time      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Calhoun84

  6. Zelf geen wekker zetten omdat je gebruik maakt van de vrouw haar wekker maar vergeten dat ze op woensdag een roostervrije dag heeft 🙁

 2. Twan

  1-check
  2-check
  3-nie check
  4-check
  5-check

 3. Twan

  1-check
  2-check
  3-nie check
  4-check
  5-check

 4. Koper

  1. Grote onzin. Opstaan is een hel en dat wordt niet beter door aangename geluiden die je later weer gaat associëren met opstaan.
  2. Als je je niet hoeft te haasten, had je langer in je bed kunnen blijven liggen.
  3. Check.
  4. Dag beginnen met sporten? Wie heeft daar tijd voor en is je kinderen aangekleed en gevoed op tijd op school zien te krijgen geen topsport genoeg?
  5. Check. Opstaan is de eerste en moeilijkste taak.

 5. Martin

  Ik merk dat hier alleen gesproken word over WEER een kantoorbaantje en niet zoals ik…een zware baan heb als monteur die gelijk aan de bak moet en niet zijn e-mails eerst checkt met een bakkie koffie erbij. Ik vraag mij dan ook af of er nog iemand is in Nederland die werkelijk naar zijn werk gaat om te werken ! O nee ,dat is waar ook…alle werklozen vinden deze baantjes te zwaar of te vies !

  • Calhoun84

   U bent de enige met een zware baan? Of kan een kantoorbaan volgens u niet zwaar zijn?

   (in antwoord op Martin)
  • Jan met de korte Achte(r)naam

   Het moge duidelijk zijn dat u de zaak maar van 1 kant bekijkt. Ik kijk nog wel eens met weemoed naar mijn tijd als monteur terug. Een tijd geleden, een paar banen terug, heb ik een monteur die hetzelfde riep over de ploegleiders 2 weken ploegleider gemaakt. Na die 2 weken moest hij toegeven dat het toch wel erg lastig was….

   (in antwoord op Martin)
 6. Xander

  Martin dit begrijp ik uit ervaring, zwaar werk ‘fysiek of psychisch’ daarbij ook nog onregelmatig!
  Toch proberen een rustpunt te creëeren voor dat je aan de bak gaat.
  Niet elke tip is uitvoerbaar maar sommige dingen zouden geen probleem hoeven te zijn.
  Werk is belangrijk, maar jij bent voor je eigen omgeving nog belangrijker!

Reacties niet toegestaan