Buitenshuis eten verhoogt de bloeddruk

Niets leuker, gezelliger en lekkerder dan een dinertje in een fijn restaurant, maar helaas, erg gezond is het meestal niet. Er is voor het eerst een verband aangetoond tussen hoge bloeddruk en uiteten gaan. Zout, vet en calorieën zijn de grote boosdoeners. Een hoge bloeddruk is de grootste risicofactor voor hart- en vaatziekten. Eerdere studies wezen al uit dat jongeren met een licht verhoogde bloeddruk een extreem grote kans hebben om later een te hoge bloeddruk te ontwikkelen. Wetenschappers van de Duke-NUS Graduate Medical School Singapore analyseerden data van 500 jong volwassenen uit Singapore tussen de 18 en 40 jaar. Ze vergeleken onder meer BMI, leefstijl en lichaamsbeweging met bloeddruk. 27,4 procent van de mensen had een voorstadium van hoge bloeddruk, voornamelijk mannen. 38 procent at meer dan 12 maaltijden per week buitenshuis. De onderzoekers rekenden uit dat met elke maaltijd buiten de deur de kans op een verhoogde bloeddruk met 6 procent toenam. Naast het eten in een restaurant, bleken ook, zoals verwacht, een hoog BMI, weinig lichaamsbeweging en roken van invloed op de hoogte van de bloeddruk.

Bron(nen):   Science Daily      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  ” tussen hoge bloeddruk en uiteten gaan. Zout, vet en calorieën zijn de grote boosdoeners.”
  Hey Jeanette, niet iedereen propt zich buiten vol met junkfood. Lees jij eigenlijk wel wat je telkens neerpleurt?

 2. Chicamo

  Ik denk dat die hoge bloeddruk ontstaat na het eten, als je de rekening krijgt. Buiten de deur eten in Nederland is buitensporig duur en vaak niet echt een feest.

 3. Daniel

  Te veel zout, vet en calorieën zijn altijd de grote boosdoeners. Dat is geen nieuws. En ik er maar weer een reactie tegen aan gooien. Ook verspilde moeite, net als het flut artikel.

 4. Ko Herent

  Een verband tussen hoge bloeddruk en uit eten gaan..en dan later het BMI, roken en weinig lichaamsbeweging er bij halen… Jezus wat een journalistiek.

 5. harrr

  jeezzz.. zal het niet afhangen van de kwaliteit van het restaurant of zo?
  De steak grill burger chicken king zal ongetwijfelt meer bijdragen aan je hoge bloeddruk dan de sushi bar

Reacties niet toegestaan