Dit zijn de 6 beste vetverbrandende voedingsmiddelen

Sommige voedingsmiddelen versnellen de stofwisseling en zorgen ervoor dat het lichaam de calorieën al tijdens het kauwen verbrandt. Dit zijn ze: 1. Granen. Ons lichaam verbrandt twee keer zo veel calorieën met het afbreken van granen en vezelrijk voedsel als met bewerkte voedingsmiddelen. 2. Mager vlees. Door de eiwitten verbrandt je lichaam al 30 procent van de calorieën tijdens de spijsvertering. 3. Magere melkproducten. Rijk aan calcium en vitamine D. Deze helpen bij de opbouw van spiermassa en zijn van essentieel belang voor een goede stofwisseling. 4. Groene thee. Een stof in de drank doet de stofwisseling tijdelijk versnellen. 5. Linzen. Veel mensen krijgen te weinig ijzer binnen, hierdoor vertraagt je stofwisseling. Linzen hebben een hoog ijzergehalte. 6. Chilipepers. De stof capsaïcine in deze pepers verwarmt je lichaam en zorgt voor een snellere verbranding.

Bron(nen):   Health.com      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Andress Kools

  1. Ok, maar dat weegt niet op tegen de energie die je uit de koolhydraatrijke granen haalt.
  2. Eiwitten worden pas verbrand bij een tekort aan koolhydraten. Ze worden voornamelijk afgebroken tot aminozuren en omgezet in lichaamseigen eiwit.
  3. Calcium uit melkproducten wordt nauwelijks opgenomen door het lichaam en nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het zelfs kan leiden tot botontkalking. Eet liever spinazie, waarvan de nitraten de opname van calcium bevorderen.
  4. Klopt. Groene thee heeft ook eigenschappen die vetopbouw remmen.
  5. IJzer (heemijzer in het bloed) wordt het best opgenomen uit dierlijke bronnen, voornamelijk rund- en lamsvlees. Dat is een reden dat ijzertekort vaker voorkomt bij veganisten en vegetariërs.
  6. Klopt. Verder geeft het ongeveer twee uur na inname meer energie.

  Twee van de zes goed. Welingelicht? Nee.

Reacties niet toegestaan