5 simpele trucjes om af te vallen

1. Eet een toetje bij je ontbijt. Uit een onderzoek bleek dat mensen met overgewicht meer gewicht kwijtraakten als zij iets zoets aten bij een groot ontbijt, dan mensen die minder aten en de zoete snack weg lieten. Het voorkomt de behoefte naar zoetigheid later op de dag. 2. Snijd je eten in kleine stukjes. Je hersenen denken dat er meer eten op je bord ligt, waardoor je daadwerkelijk minder zult eten. 3. Sport in de ochtend. Mensen die ’s ochtends sporten zouden beter hun best doen dan op een ander moment van de dag en meer calorieën verbranden. 4. Drink warm water. Warm water helpt je een voller gevoel te krijgen dan koud water. 5. Eet vaker. Je stofwisseling werkt beter als je vijf tot zes (kleinere) maaltijden per dag eet.

Bron(nen):   Fitsugar  Bron foto    

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Edward_II

  Volgens mij kan bijna iedereen afvallen met slechts 3 simpele trucjes:

  1) Minder eten
  2) Gezonder eten en drinken
  3) Meer bewegen

  Als dat je niet lukt, werken al die andere trucjes ook niet.

  • Dennis Haarbrink

   En de tips uit het artikel werken jouw punt 1 en 3 in de hand 🙂

   (in antwoord op Edward_II)
   • Edward_II

    En inderdaad, niet punt 2, vandaar dat ze zinloos zijn. Ontbijten met een toetje, maar dan voor de lunch naar de snackbar gaan (met de auto natuurlijk), daarvan val je echt niet af.

    (in antwoord op Dennis Haarbrink)
    • Dennis Haarbrink

     Ben ik niet (helemaal) met je eens.
     Als we allemaal in ieder geval eens beginnen met enigszins normale hoeveelheden te eten en daarbij een paar keer in de week een uurtje sporten, dan zijn we als samenleving al een heel eind.

     Volgens mij wijzen de meeste onderzoeken toch echt echt uit dat het vooral onze sedentaire levensstijl in combinatie met (te)veel eten ons als samenleving de das om doet.

     (in antwoord op Edward_II)

Reacties niet toegestaan