12 geweldige dingen waar je lichaam toe in staat is

Ons lichaam is een wonder der natuur, dat tot geweldige dingen in staat is. Terecht vroeg een gebruiker van Reddit zich af 'wat het meest bijzondere is dat het lichaam kan, waar de meeste mensen geen weet van hebben'. Hieronder 12 interessante antwoorden. 1. Als het hart van een zwangere vrouw beschadigd raakt, dan stuurt de foetus stamcellen om het te herstellen. 2. Wanneer je hard schreeuwt dan zorgen je hersenen ervoor dat je minder goed hoort, zodat je niet doof wordt van jezelf. 3. Als een moeder haar baby een kus geeft dan komen een aantal micro-organismen die op het kindergezichtje zitten bij haar binnen. Ze maakt daar vervolgens antilichamen tegen aan, die weer in de moedermelk terecht komen. 4. Na een kleine incisie scheurt de dokter bij een keizersnede de buik in één keer open. Zo zou de wond het snelst genezen. 5. Vanwege het vermogen van het menselijk lichaam om snel af te koelen en onze efficiënte manier van lopen, zijn we op de lange afstanden sneller dan de meeste andere zoogdieren, op de korte afstanden leggen we het altijd af. 6. Je kunt 75 procent van je lever verliezen, het orgaan groeit gewoon weer aan. 7. In een spermacel zit zo'n 37,5 MB aan DNA-informatie. Een zaadlozing bevat bijna 16.000 GB aan data. 8. Mensen geven licht in het donker, maar het licht dat ze afgeven is duizend keer zwakker dan wat het menselijk oog kan waarnemen. 9. Als je bloost, dan bloost je maagwand ook. 10. Je vingertoppen krijgen rimpels in het water, omdat je zo meer grip zou hebben op natte oppervlakken. 11. Ons lichaam is heel gevoelig. Als je vinger zo groot zou zijn als de hele aarde, kun je nog steeds het verschil voelen tussen een huis en een auto. 12. Als je verbrandt door de zon, plegen de gekwetste huidcellen zelfmoord, omdat het DNA beschadigd is en er anders kanker zou ontstaan.

Bron(nen):   The Independent      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Twan

  Kijk, da’s interessant!

 2. Blargh

  “Mensen geven licht in het donker”
  ELK levend wezen , is eigen aan metabolisme

 3. vanhetgoor

  Mellie Uyldert (een kruidenvrouwtje van 40 jaar terug) heeft eens gezegd: “alles leeft, zelfs stenen leven, maar stenen leven heel erg langzaam!”

  Welnu, al die bovengenoemde zaken zijn volkomen logisch en juist, maar wel op hun eigen manier. Alle mensen geven licht, maar heel erg donker licht, van een lagere frequentie dan infra rood, oftewel gewoon warmte dus! En dat leuke nieuwsfeitje over schreeuwen en niet doof worden klopt niet, het gehoor kan niet worden uitgeschakeld, de hersens kunnen er alleen minder aandacht op richten. Het gehoor is bestaat uit afgestemde receptoren die weer verbonden zijn met zenuwen, als die receptoren lijden onder geluid, en dat doen ze, dan kun je dus ook doof worden van eigen veroorzaakt geluid. Onzin overschrijven is tot daar aan toen, zelf nadenken blijft belangrijk.

Reacties niet toegestaan