Op komst: Chocolade die juist heel goed voor je is

Cacao is heel gezond. Het bevat anti-oxidanten die goed zijn voor je zenuwenstelsel, de kans op een beroerte verkleinen en de bloeddruk verlagen. Maar helaas. Cacao is zo bitter dat er veel vet en suiker bij moet om er smakelijke chocolade van te maken.
Maar volgens Kuka Xoco, een chocolade-bedrijf uit Boston, wordt dat allemaal anders. Het bedrijf zegt een kruid te hebben gevonden uit de Andes dat in miniscule hoeveelheden, de bitterheid van cacoa drastisch verminderd, zodat er aanzienlijk minder vet en suiker nodig is om lekkere chocolade te maken. De baas van Kuka Xoco kondigde de vondst aan op het wereldcongres van de chocolade-industrie in Londen.
Hij denkt dat het imago van chocolade drastisch kan veranderen: van een verboden vrucht, naar een voedingsmiddel dat goed voor je is. En dat zodoende de omzet (en de winst) wel kan verdubbelen.

Bron(nen):   Independent      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. FMYO

    helaas er is vaak een tekort aan cacao, een behoorlijk deel van de oogsten mislukken geregeld. Dat wordt dan een duur luxe product voor de happy few als de vraag verder aantrekt ivm deze mooie vinding.

  2. Solonechope

    Wat een bullshit artikel weer. De werking van anti oxidanten is niet aangetoond. De zoveelste welcome to the hype.

Reacties niet toegestaan