Familie moet helpen in verpleeghuis

Zorgorganisatie Vierstroom uit Gouda gaat familie van bewoners verplichten mee te helpen in haar verpleeghuizen. Eerst bij wijze van experiment; later moet die hulp een structureel karakter krijgen. De maatregel is nodig om de kwaliteit van de zorg op een hoog niveau te houden, zegt directeur Jeroen van den Oever. Familieleden dienen straks 4 uur per maand beschikbaar te zijn. Het gaat daarbij niet om zorgtaken, maar de familieleden worden ingezet om het welzijn van de bewoners te vergroten. Het is voor zover bekend de eerste keer in Nederland dat dit gebeurt. Zorginstellingen doen weliswaar steeds vaker een dringend beroep op familieleden, maar hun hulp verplicht stellen is nieuw. De Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg Mezzo vindt dat de inzet van mantelzorgers nooit verplicht mag worden gesteld. 'Het is prima als mantelzorgers een bijdrage leveren. Dat doet een heel groot aantal partners en kinderen ook al. Maar doe dat in goed overleg.'

Bron(nen):   BN DeStem      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. grasspriet

    Aangezien wij een systeem gecreëerd hebben waar van iedereen wordt verwacht aan het werk te zijn is dit een stompzinnig plan.
    Bovendien hoe gezellig zal het worden met verplicht vrijwilligers aan het werk?

  2. Edward_II

    De werkeloosheid staat op een historisch hoogtepunt, maar “Huize Nooittevree” gaat arbeidsplaatsen elimineren door verplichte vrijwilligers te eisen. Gewoon crimineel. De zorgsector wordt een zelfde soort maffia als de bouwsector al jaren is.

Reacties niet toegestaan