De gezondheidsvoordelen van slechte gewoonten

Deze slechte gewoonten zijn goed voor je. Ze kunnen onder andere astma, depressie en pijn bestrijden. Friemelen. Het helpt calorieën te verbranden. Onderzoekers ontdekten dat mensen die veel friemelen of die maar een paar minuten kunnen stilzitten meer calorieën verbranden. Lang in bed liggen. Het voorkomt obesitas: het zou de kans hierop met 30 procent verminderen. Uitslapen helpt ook kinderen een gezond gewicht te behouden. Onderzoekers bestudeerden tienjarigen en ondervonden dat ze minder aten wanneer ze langer sliepen. Vermoeidheid maakt hongerig. Roddelen. Goed voor de mentale gezondheid. Roddelende dames zijn gelukkiger en gezonder: het verhoogt het progesterongehalte, een hormoon tegen angst en stress. Kauwgom kauwen. Goed voor de concentratie. Uit onderzoek blijkt dat studenten sneller dingen kunnen herinneren als ze kauwgom kauwen. Volgens experts helpt kauwgom je hartslag te verhogen, waardoor er meer zuurstof en glucose naar de hersenen gaan. Giechelen. Het helpt je slank te houden. Je verbrandt er veel energie mee: volgens onderzoekers kan een dagelijkse lachpartij van 15 minuten ervoor zorgen dat je in een jaar tijd 2,2 kilo afvalt. Slordig zijn. Het helpt bij astma. Huisstofmijt (wat allergieën doet veroorzaken) ontwikkelt zich minder in een onopgemaakt bed. De beestjes overleven niet in de droge lakens. Een vers opgemaakt bed, warm en vochtig, kan een broedplek bieden voor 1,5 miljoen mijten. Vloeken. Het helpt tegen pijn. Uit onderzoek blijkt dat een potje schelden je pijngrens met 50 procent verhoogt. Maar als je te vaak vloekt, neemt de efficiëntie ervan af.  

Bron(nen):   The Sun  Real Buzz    

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. Edward_II

  Even nuchter beschouwen:

  Friemelen: mensen die friemelen zijn nerveus of onrustig (wat het artikel ook al suggereert. Onrust en nervositeit verhogen de lichaamstemperatuur en men beweegt meer (kan niet stilzitten). *Dat* is wat calorien verbrandt, niet het friemelen.

  Lang in bed liggen: de meeste mensen, vooral kinderen slapen minder dan goed voor ze is, dus… duh!

  Roddelen: is vooral een teken van onzekerheid, een lage eigendunk en weinig zelfvertrouwen. Die hebben dus inderdaad een verhoogd stress- en angstgevoel, wat door roddelen weer normaler wordt. Roddelaars hebben geen eigen leven, dus kletsen over dat van een ander.
  Soapseries kijken heeft trouwens hetzelfde effect als roddelen.

  Kauwgom kauwen: kauwen activeert de spijsvertering (waardoor meer suiker in de bloesomloop komt). De hormonen die daarbij vrijkomen maken de geest rustiger (en verhogen de hartslag), waardoor men zich beter kan concentreren. Werkt overigens het beste ‘s morgens en laat in de middag.

  Giechelen: 15 minuten per dag is ruim 91 uur per jaar. Met 100 uur per jaar meer wandelen valt de gemiddelde mens 5 kilo af.

  Slordig zijn: huismijt zit niet in de lakens, maar in de kussens en het matras. Een bed slordig laten en niet luchten hodt het vochtiger en dat kweekt deze parasieten juist. Niet schoonmaken betekent ook meer stof (huidschilfers) in huis: de primaire voeding voor huismijt.

  Vloeken: wordt hier gelijkgetrokken met schelden. Vloeken doen mensen als ze hun hoofd stoten, schelden doen ze als ze verbaal impotent zijn.
  Iedere zenuwprikkeling verstoort andere. Zo kan je een oogirritatie onderdrukken door hard in de huid van je eigen arm te knijpen, of andersom een niesprikkel stimuleren door in fel licht te kijken. Idem onderdrukt schreeuwen pijnprikkels, ongeacht of je vloekt of gewoon ‘auw!’ roept.

Reacties niet toegestaan