Waarom je schoenen beter niet kan inlopen

De aanschaf van een nieuw paar schoenen gaat vaak gepaard met een paar dagen afzien, ze moeten immers eerst worden ingelopen voordat je er pijnloos mee naar buiten kan gaan. Voor veel mensen (vooral vrouwen) de normaalste zaak van de wereld, maar veel slechter voor je voeten dan de meeste mensen denken. Volgens Dokter Jackie Sutera van Profoot is inlopen enorm schadelijk voor je voeten, pijn in je voeten is niet normaal. Pijn is een teken van het lichaam dat je probeert te vertellen dat er iets mis is. Het negeren van deze signalen kan leiden tot blessures en chronische problemen in de enkels, knieën, heupen of de rug en kan van invloed zijn op de manier waarop je loopt. Haar advies is dan ook om geen schoenen te kopen, die pijn doen op het moment dat je ze koopt. Het inlopen van schoenen is een slecht idee en hoort geen oplossing te zijn voor schoenen die eigenlijk niet passen. Soms lijken schoenen in eerste instantie comfortabel, maar beginnen ze na verloop van tijd toch te knellen of zelfs pijn te doen. Dr. Sutera raadt aan om dan te kiezen voor schoenoprekkers om de schoenen minder strak te maken, antidrukpleisters tegen blaren of voetorthesen om de algemene ondersteuning en demping te bevorderen.

Bron(nen):   Who What Wear      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jaap Aap

  Begin ermee geen mode-schoenen te kopen. Kijk alleen al naar deze foto. Kleine teen niet eens op de zool en hakken veel te hoog. Is vragen om ellende.

  • Captain Gorgeous

   En dan nog boos zijn als je perongelijk naar de benen en billen kijkt, alsof ze zelf de biologische kennis van hypernormale prikkels te kort komen en het er niet om doen.

   Een tegenstrijdige wereld.

   Peace

   (in antwoord op Jaap Aap)
 2. Blargh

  “Pijn is een teken van het lichaam die je probeert te vertellen dat er iets mis is”
  Denk je ?

 3. Janneke van Vught

  Koop gewoon goed passende schoenen van een bepaalde kwaliteit dat scheelt echt. Heb zelf nooit meer problemen met nieuwe schoenen.

Reacties niet toegestaan