Hoe ongezond zijn eierdooiers?

Wie tegenwoordig een eitje eet, kiest er steeds vaker voor om alleen het eiwit te eten. Een eierdooier zit immers boordevol ongezonde voedingstoffen. Maar is dat wel zo? TIME Magazine zocht het uit en trok een conclusie op basis van verschillende onderzoeken. En eierdooiers zijn eigenlijk helemaal zo slecht niet. Eierdooiers bevatten een hoop goede eigenschappen en beschikken zelfs over meer belangrijke voedingstoffen dan eiwit. Zo zit het eigeel vol ijzer, foliumzuur, vitamines en beschikt het over twee voedingstoffen, luteïne en zeaxanthine, die goed zijn voor het gezichtsvermogen en de gezondheid van de hersenen. Maar eierdooiers zijn ook een bron van cholesterol en worden daarom vermeden door foodies die heel gezondheidsbewust proberen te eten. Diverse onderzoeken hebben immers aangetoond dat teveel cholesterol hartproblemen kan veroorzaken. Maar uit een recent onderzoek blijkt dat cholesterol uit voeding jarenlang onterecht is zwart gemaakt door de gezondheidsgemeenschap. Er is geen direct verband tussen het cholesterolgehalte in voeding en het cholesterolgehalte in ons bloed. Uiteraard betekent dit niet dat je elke dag met 5 eieren hoort te beginnen, met elke vorm van voeding is het onverantwoord om het in een dusdanige hoeveelheid te eten. Het advies van de experts is maximaal één ei per dag.

Bron(nen):   TIME      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Gorgeous

  Nog een leuk feitje: eigeel is rijker aan eiwit dan eiwit.

 2. Ko Herent

  Komen ze nu aan met eieren eten is niet ongezond? Haha…echt welingelicht ja.

 3. Bartje

  Allemaal maffia die zogenaamde voeding deskundige.

 4. Burgermans

  Ongelofelijk dat de mens miljoenen jaren heeft overleefd zonder te weten hoe gevaarlijk eieren wel niet zijn voor de gezondheid.

 5. rearden

  Dit is toch al oeroud nieuws! Dat het cholesterol in eieren niets te maken heeft met het cholesterolgehalte in je bloed, en dat eidooiers helemaal niet ongezond zijn, is al tientallen jaren bekend. Dat “Time” doet zijn naam geen eer aan, is niet erg bij de tijd. En welingelichte kringen zijn kennelijk toch ook niet zo goed ingelicht. Dit is mosterd, decennia na de maaltijd.

  • Captain Gorgeous

   Het ligt er een beetje aan. Media doet dat per maand om en om. De ene maand zijn we ons aan het vergiftigen door eieren te eten, en de andere maand zijn we ongezond omdat we geen eieren eten. Ik zou zeggen, je kan het prima zelf aanvoelen wat je wel en niet door je mond naar binnen stopt.

   Peace

   (in antwoord op rearden)
 6. Birdy

  Er valt minder aan eieren te verdienen en dan is het slecht. Zonder eieren hebben oogartsen ook meer werk en dat gun je ze toch! Goedkoop voedsel is bij voorbaat verdacht, daar moet wel iets mis mee zijn. Vooral geen vet eten want dan slippen je aders dicht, ja met cholesterol, dat goedje wat je nodig hebt voor veel organen, maar volkorenbrood met veel gluten is gezond want daar krijgen veel mensen geirriteerde darmen van en kleine ontstekingen maar blijf vooral gewoon doorgaan met gluten zeggen voedseldeskundigen met hun schijf van vijf. Dan kunnen we meer maagzuur remmers verkopen! Stop maar een voor drie weken met brood eten en begin daarna weer, dan weet je meteen hoe laat het is!

Reacties niet toegestaan