4 dingen die eerste hulp-artsen met kinderen zelf liever niet in huis halen

Artsen van de eerste hulp zien elke dag kinderen met ernstige verwondingen binnenkomen. De meeste verwondingen ontstaan gewoon thuis, als kinderen spelen, rondkruipen of eten. De Huffington Post vroeg eerste hulp-artsen met kinderen wat zij zelf liever niet in huis hebben:

1. Trampoline – Talloze kinderen komen op de eerste hulp na een val van de trampoline. Meestal is er sprake van ernstig letsel, zoals gebroken botten en hoofd- of nekklachten. Dat er een net om de trampoline zit, maakt volgens de artsen helemaal niets uit.

2. Knoopbatterijen – Deze worden steeds meer gebruikt en zitten onder andere in afstandsbedieningen (ook in die van de auto). De batterijtjes glanzen mooi, waardoor ze door kleine kinderen nogal eens worden ingeslikt. Dat is levensgevaarlijk want ze glijden niet vanzelf door zoals muntjes. Vervolgens kan het batterijtje opengaan, met levenslange handicaps tot gevolg.

3. Noedelsoep – Noedelsoep veroorzaakt volgens sommige artsen de meeste brandwonden bij kleine kinderen. Als de soep uit de magnetron komt is die heel, heel erg heet. Ouders vergeten dat nog wel eens en zetten de soep niet eerst nog even veilig weg.

4. Hoge kinderstoelen – Ongeveer de helft van de kinderen onder de 1 jaar komt op de eerste hulp na een val. Heel veel kinderen vallen achterover omdat ze met hun voeten tegen de tafel duwen terwijl ze in een hoge kinderstoel zitten. Al vanaf een meter hoog kan dat tot een schedelbreuk leiden.

De ondervraagde artsen waarschuwden ook voor zwembaden (waar veel kinderen in verdrinken, zelfs al kunnen ze goed zwemmen) en hogedrukspuiten (die met zoveel druk spuiten dat ze door de huid heen kunnen).

 

 

Bron(nen):   Huffington Post