10 redenen om yoghurt te eten

Yoghurt is niet alleen lekker, het is volgens voedingsdeskundigen ook goed voor het lichaam, vooral de gewone en niet te vette soorten. 10 redenen om yoghurt te eten:
 1. Yoghurt is een bron van calcium en vitamine D, en dus goed voor de botten
 2. In yoghurt zitten net zoveel eiwitten als in vlees. 150 gram yoghurt bevat tot 10 gram eiwit, dat is gelijk aan 1 ons vlees. Griekse yoghurt bevat nog meer - 15 tot 20 gram per 150 gram.
 3. Yoghurt stilt de honger. Het eiwit in yoghurt is niet alleen goed voor spierherstel en groei, maar het vult ook.
 4. Het helpt je afvallen. Harvardonderzoekers ontdekten dat bacteriële culturen in yoghurt helpen om gewicht te verliezen.
 5. Yoghurt is goed voor de spijsvertering. Het bevat goede bacteriën, probiotica,die kunnen   helpen bij bepaalde darmaandoeningen, waaronder constipatie, diarree en darmziekten.
 6. Yoghurt helpt de bloeddruk verlagen door dat het rijk is aan kalium. Het is ook rijk aan calcium, een gebrek daar kan leiden tot hoge bloeddruk.
 7. Het zit vol vitaminen. Naast calcium en vitamine D, is yoghurt is een bron van kalium, zink, fosfor, riboflavine, jodium en vitamine B12.
 8. Yoghurt eten helpt als je een slechte adem hebt. Yoghurt bevat melkzuur, een vriendelijke bacterie die tandvleesziekten zoals gingivitis bestrijdt, de veroorzaker van slechte adem.
 9. Het is goed voor de huid. Het blijkt dat yoghurt ook natuurlijke exfoliëren bevat. De melkzuur in yoghurt wordt ook aangetroffen in sommige chemische peelings.
 10. Het stimuleert het immuunsysteem. De actieve bacteriële culturen in yoghurt kunnen de effectiviteit van witte bloedlichaampjes verhogen.

Bron(nen):   Business Insider      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ed van Duijn

  Goh, wat een goed gedocumenteerd, uitgebreid artikel…

 2. grasspriet

  Het mist slecht 1 klein maar heel belangrijk dingetje.

  Je moet wel yoghurt hebben die van rauwe melk is gemaakt.
  Het pasteuriseren vernietigd en veranderd de samenstelling van de meeste van die goede stofjes die de rauwe melk yoghurt wel heeft.
  Calcium zit er idd in overvloed in, maar door het pasteuriseren wordt het omgezet in een grotendeels onopneembare vorm voor lichaam.
  Dat heeft weer als gevolg dat ons lichaam mineralen van andere plekken onttrekt om het te kunnen verwerken. M.n. botten en tanden.

  Wil je dus baat hebben bij melkprodukten moet je op zoek naar rauwe melkprodukten.

  • RhodBerth

   Staat dat op de pakken?

   (in antwoord op grasspriet)
   • grasspriet

    Nee, is verboden vanwege zgn. gevaarlijke bacterieën.
    Je kunt het wel zelf maken en nog heel simpel ook.

    Voor echt gezonde rauwe yoghurt moet je alleen wel aan rauwe biologische melk kunnen komen en dat wordt niet overal verkocht.

    Daarvoor moet je weer bij een biologische melkveehouder zijn die het vaak in een boerderijwinkel verkoopt. Kwestie van uitzoeken in je omgeving. Op het net kun je zien waar je rauwe biologische melk kunt kopen.

    Kaas van rauwe melk is er wel, van verschillende merken ook nog eens die vaak bij een natuurwinkel te koop zijn of rechtsstreeks bij de boerderijwinkel.

    (in antwoord op RhodBerth)
 3. G Midi

  Kijk naar Got the facts on milk 2008 en je weet genoeg.

Reacties niet toegestaan