Knotsgekke koffietrend voor foodies: de bietenlatte

Bieten en koffie zijn allebei hip dus waarom zou je ze niet bij elkaar gooien, moeten Australische barista’s hebben gedacht. Voeg er wat amandelmelk aan toe en een nieuwe trend is geboren: de bietenlatte. En toegegeven, het ziet er mooi uit, zo’n felroze koffie, al is het natuurlijk de vraag of je het nog koffie mag noemen.

A Real Food Organic is een van de koffietentjes die de bietenlattes serveert. “De koffie is rijk aan antioxidanten en is perfect na een intensieve work-out of aan het begin van een griepje”, schrijft het café op Facebook. Om de feestvreugde nog groter te maken bestel je er een lekkere plak bietenbananenbrood bij.

Ook bij Matcha Mylkbar in Melbourne gaan de roze koffies als een trein. Hier voegen ze er nog verse gember aan toe. Niet alleen de bietenlatte is populair, ook de variant met paddenstoelen vliegt over de toonbank. Vooralsnog is het vooral een Australische liefhebberij. Laten we maar hopen dat Rens Kroes er op haar blog niet over gaat schrijven.

Bron(nen):   Metro