Vrouwen spenderen 17 jaar van hun leven aan diëten

Maar liefst 90 procent van de vrouwen is weleens op dieet. Gedurende haar hele leven verliest een vrouw gemiddeld negen keer haar eigen lichaamsgewicht en is daar ruim 17 jaar mee bezig. Dit blijkt uit een nieuwe Britse studie van Diet Chef. Het onderzoek wees uit dat de gemiddelde vrouw twee keer per jaar op dieet gaat en elke keer gemiddeld vijf kilo afvalt. Levensverwachtingcijfers tonen aan dat vrouwen gemiddeld 82 jaar oud worden. Gemiddeld wegen vrouwen 69 kilo. Als een vrouw op haar 18e begint met lijnen, zal ze 9,1 keer haar lichaamsgewicht verliezen en als ze dit twee keer per jaar gedurende zeven weken volhoudt, zal ze uiteindelijk zo’n 17,2 jaren van haar leven aan het diëten zijn. Ruim een derde van de dames stelt dat ze gemiddeld zes maanden per jaar af en aan op dieet is. Slechts minder dan één procent van de vrouwen is in staat dit langer dan een jaar lang vol te houden. Het niet meer in onze kleren passen is de voornaamste reden om af te willen vallen. Vakanties, gezondheid en trouwfeesten staan in de top drie van aanleidingen om gewicht te verliezen. Waarom het ons keer op keer niet lukt om op gewicht te blijven? We houden teveel van eten en hebben een gebrek aan wilskracht.

Bron(nen):   Female First      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  “We houden teveel van eten en hebben een gebrek aan wilskracht.”

  Én “we” hebben een gebrek aan kennis. Hoewel de ware reden van te dik worden op het internet (ook hier op WIK) vaak en duidelijk genoeg uitgelegd wordt loopt men toch nog massaal achter mode-dieëten aan als “geen kokos”, “geen vetten na 3 uur ‘s middags” etc.

  De reden van te dik worden is ontzettend simpel: Meer caloriëen eten dan je verbrandt. Dat is écht alles.

  Dieëten is altijd een tijdelijke oplossing. Wie een permanente oplossing wil zal zijn/haar levensstijl moeten veranderen. Leer wennen aan een leeg gevoel (je overleefd het heus wel) of wordt verliefd op de smaak van komkommers en wortels.

 2. Le_bon_sauvage

  Ach, vroeger was iedereen 80% van de tijd op dieet, want er was niets te eten. Ga zelf maar eens achter een prooidier aanrennen, dan is de term dieet ineens een lachertje.

Reacties niet toegestaan