Verkouden? Wat je niet en juist wél moet eten en drinken

Jaarlijks worden miljarden mensen wereldwijd verkouden. Gezonde voeding en rust helpen je er weer bovenop te komen. Maar wat helpt nu echt en wat niet? Deze tips komen van een Amerikaanse diëtiste. Drink veel water, maar geen fruitsappen: water helpt het slijm te verdunnen. (Kruiden)thee mag ook. Het verzacht de keel, pakt opgehoopt slijm aan en bevat antioxidanten die de infectie kunnen bestrijden. Fruitsappen daarentegen bevatten veel toegevoegde suikers en calorieën. Extra suiker verhindert witte bloedcellen de infectie aan te pakken. De vitamine C kun je beter uit pure vruchten halen. Eet (kippen)soep: kippensoep zou een ontstekingsremmende werking hebben die de infecties actief helpt te bestrijden. Eet proteïne, maar geen vet: vis, kalkoen en kip helpen de organen die witte bloedcellen aanmaken. Vet voedsel daarentegen is moeilijker te verteren en kan je immuunsysteem alleen maar meer onderdrukken. Neem gember: gember zou ontstekingsremmende krachten hebben. Stop het in kokend water en drink het als thee. Eet knoflook: mensen die veel knoflook eten, zouden volgens onderzoek minder snel verkouden worden. Het doodt bacteriën als je er vroeg bij bent. Laat de alcohol staan: alcohol bevat stoffen die een negatieve werking hebben op het immuunsysteem. Het dehydrateert, onderdrukt de weerstand en weerhoudt je lichaam ervan de infectie tegen te gaan. Wees op je hoede met zuivel: zuivel zou slijmvorming juist stimuleren. Maar het bevat ook veel proteïnen en vitamine D, die beiden goed zijn tegen infecties.

Bron(nen):   Huffington Post      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Als je nou eens gewoon altijd goed eet word je om te beginnen al niet verkouden. So simpel!

  • FloatingSoulPeter

   Das niet waar, Ik at altijd netjes mijn bordje leeg en wat gewoon een stevige eter. Poliepen en vrijwel om de maand een maand verkouden tot heftige verstopping toe. Geen vruchtensappen ? Ik heb nu echt het idee dat Vitamine C1000 (2 keer per dag) helpt. Niet alle voedingssupplementen doen wat.
   Vitamine D ook. Omdat het ook diabetes 2 remmend is.
   Aan beide vitamines heb je in Nederland al gauw een te kort.
   Ik kan me niet voorstellen wat het is slijmvorming te hebben.
   Vooral niet in en bij de neus.
   Echt een drama geweest altijd.
   Kippensoep is niet mijn ding. 😉

   (in antwoord op grasspriet)
   • grasspriet

    Als je ziek wordt is dat een signaal van je lichaam dat het ergens een tekort aan heeft. Bord leegeten of niet (wat heeft dat er trouwens in godsnaam mee te maken?) het ligt er aan wat er op dat bord ligt.

    Domweg supplementen slikken is ook al niet handig. Je zult eerst moeten laten uitzoeken waar je een tekort aan hebt. Als je geen vit. tekort hebt maar een mineralentekort kun je vitamines slikken totdat je blauw ziet maar zal je gezondheid alleen maar slechter worden.

    (in antwoord op FloatingSoulPeter)

Reacties niet toegestaan