Zo voorkom je oogschade veroorzaakt door je smartphone en computer

Werk je twee uur per dag achter een computer? Dan heb je al een aanzienlijk verhoogde kans op oogproblemen en achteruitgang van je gezichtsvermogen. Maar liefst 26 procent van de mensen die acht uur per dag achter de computer zitten, kampen met oogproblemen. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie. Zo voorkom je deze problemen en word je de perfecte computergebruiker. En zo gebruik je op een goede manier je telefoon. Tips van de Amerikaanse Vision Council: - Zorg voor een schoon scherm. Gebruik je smartphone niet in direct zonlicht. Grijze achtergronden zijn beter dan witte - Zit op een armlengte afstand van je computerscherm. Plaats je scherm op ooghoogte - Vergeet niet af en toe te knipperen - Neem elke 20 minuten een pauze van tenminste 20 seconden - Schaf een speciale computerbril aan  

Bron(nen):   The Atlantic      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Eli Valk

  ‘- Zit op een armlengte afstand van je computerscherm. Plaats je scherm op ooghoogte.’

  Hoe moet ik dan die verrekt kleine lettertjes van jullie lezen?!

  • RhodBerth

   houd control ingedrukt en scrol met je muiswieltje omhoog, dan wordt de webpagina vergroot.

   (in antwoord op Eli Valk)
 2. catchit64

  Wat een lulkoek allemaal.
  Ik werk sinds 1985 dagelijks met computers en zit veel achter beeldschermen.
  Mijn gezichtsvermogen is prima, RSI is een bedachte fake aandoening dus daar kun je geen last van krijgen en vermoeide ogen zijn me ook vreemd.

  Weet je wat echt helpt? Relaxed werken, je niet laten opnaaien door tijdsdruk en op tijd vakantie nemen, lost een hoop ellende op.

  • Ron Kersten

   Beetje kort door de bocht hè?
   RSI is wel degelijk een ernstige aandoening, die overigens ook bij andere bezigheden op kan treden. Jij hebt blijkbaar alles goed voor elkaar en nergens last van: wees blij maar negeer niet dat anderen minder gelukkig zijn en er dus wel last van hebben/krijgen.
   Veel kun je doen om het te voorkomen, maar als de werkgever je wegstopt in een slecht verlichte ruimte met slechte schermen van laptops op flexplekken die amper werkbaar zijn dan is er zeker kans dat velen er op één of andere manier hinder van kunnen ondervinden.

   (in antwoord op catchit64)
  • RhodBerth

   Het beroemde ‘ik heb er geen last van dus er is niks aan de hand’ argument.

   Ik ken iemand van 98 die rookt en kerngezond is, dus roken is gezond en prima!

   Heerlijk, onderzoek onder 1 persoon als feit presenteren voor de hele wereld.

   (in antwoord op catchit64)

Reacties niet toegestaan