Cashewnoten en mosselen: chef-koks leggen uit wat ze weigeren te eten

Chef-koks weten als de beste wat je beter wel of niet kunt eten. In The Independent geven ze tekst en uitleg over wat ze absoluut niet in hun mond stoppen. Mosselen Silvia Baldini is een prijswinnende chef-kok uit New York. Ze is dol op mosselen en schaaldieren, maar eet ze alleen als ze de kok kent. "Er hoeft maar één slecht gekookte mossel tussen te zitten en je bent een week ziek." Sauzen eet ze alleen in het begin van de week. "Koks bewaren hun sauzen op basis van rauwe eieren de hele week in de koelkast dus ik eet ze alleen op maandag en nooit op zaterdag." Cashewnoten David Tanner is al acht jaar chef-kok in Engeland. Hij eet geen cashewnoten. "De omstandigheden waar werknemers aan worden blootgesteld terwijl ze de noot uit hun giftige schil halen, zijn verschrikkelijk en moet je niet willen steunen." Hersenen De Londense chef Philippe Roth weigert kalfshersenen. "La tête de veau smaakt als marmiet. Het is gemaakt van de hersenen van een kalf en heeft een unieke smaak en textuur. Ik haat het." Foie gras Kok James Howe uit Norfolk eet geen foie gras. "Het is onethisch. Ik zou het nooit eten," zegt hij stellig.

Bron(nen):   The Independent