Kebab eten is smerig en gevaarlijk

Wie een broodje döner kebab scoort, neemt een risico. Dit schrijft het AD vandaag. De Consumentenbond testte het gerecht in vijf grote steden en komt tot de conclusie dat het vaak te zout, te vet en vooral vies is. 'Mensen met een zwakke gezondheid lopen gevaar.' In de 49 broodjes die de bond testte in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Groningen en Breda, scoorden er 27 matig tot slecht. 'Meer dan de helft was dus niet goed. De vraag is daarom: neem je het risico?', zegt Babs van der Staak van de Consumentenbond tegen het AD. 'In vijf broodjes hebben we de poepbacterie, oftewel Escherichia coli gevonden,' aldus Van der Staak. De slechtste score kreeg Birtat aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam: behalve de poepbacterie vonden de onderzoekers daar de bacterie Staphylococcus aureus. De Voedsel en Warenautoriteit deed twee jaar geleden onderzoek bij shoarma- en döner-kebabzaken. Toen bleek dat bij 40 procent van de circa 1800 de hygiëne onder de maat was. Het vetste broodje bevatte zonder saus al duizend kilocalorieën: dat staat gelijk aan de helft van de inname die een vrouw op een dag nodig heeft.

Bron(nen):   AD      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. KOKUSMAKREEL

    Ome Willem had dus toch gelijk!

  2. bierneus

    Wat dit onderzoek vooral heeft opgeleverd is dat het eten van ‘slechte zaken’ zoals zout vet en bacteriën NIET gevaarlijk is. Als bijna alle kebab zogenaamd gevaarlijk zou zijn zouden er veel meer mensen dood moeten gaan, want er wordt nogal wat van dat spul gegeten.
    Kennelijk is ‘gevaarlijk’ niet echt gevaarlijk, en kan de mens meer hebben dan al die verzuurde risicomijders ons willen doen geloven.

Reacties niet toegestaan