8 tips om die kerstkilo's snel weer kwijt te raken

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
dinsdag, 28 december 2021 om 12:06
anp 406444646
Je hoeft niet meteen op een officieel dieet om een paar pondjes kwijt te raken. Een paar kleine aanpassingen aan je eetpatroon kunnen al wonderen doen. Hieronder acht tips:
 1. Drink meer water
  Je lichaam kan dorst met honger verwarren, zorg dus altijd dat er water op tafel staat. Ook kan een glas water de trek een beetje uitstellen.
 2. Slaap langer
  Te weinig slapen stimuleert de aanmaak van het hongerhormoon ghreline, waardoor je meer trek krijgt. Ook ben je langer wakker en heb je dus meer tijd om te eten. Vroeger naar bed gaan, verkleint de kans dat je 's avonds nog naar snacks grijpt.
 3. Eet veel vezels en gezonde vetten
  Om trek te voorkomen, kan het enorm helpen om de juiste voeding te kiezen, dus goede vetten uit bijvoorbeeld noten en veel vezels uit onder meer volkoren brood. Zo houd je langer een verzadigd gevoel.
 4. Eet meer groente
  Verhoog het aandeel groente in je maaltijd. Zo lijkt het alsof je heel veel eet, maar in groente zitten maar weinig calorieën.
 5. Kijk geen tv tijdens het eten
  Het is beter om je te concentreren op wat je eet, in plaats van gedachteloos voor de tv je bord leeg te eten. Dan heb je vaak niet eens door hoeveel je precies binnenkrijgt.
 6. Plan andere activiteiten
  Met vrienden en familie ga je toch al snel lekker borrelen of eten, maar het kan ook anders. Ga bijvoorbeeld een dagje naar de dierentuin, plan een spelletjesavond of ga een stuk wandelen of fietsen.
 7. Doe korte sportsessies
  Je hoeft niet meteen een uur naar de sportschool, je kunt ook tussendoor bewegen. Doe een workout via YouTube van een kwartier, neem consequent de trap of doe een serie oefeningen tussen je werk door.
 8. Houd bij wat je eet
  Er zijn apps, zoals Yazio, waarin je eenvoudig bij kunt houden wat je op een dag eet. Het is slim om dat een paar weken te doen, zodat je een idee krijgt hoeveel calorieën overal inzitten en op welke momenten je bijvoorbeeld relatief veel of weinig eet.
Bron(nen): Business Insider