Elke dag een biertje is goed voor je sperma

Elke dag één biertje, puur voor de kwaliteit van je sperma, zou je kunnen zeggen. Onderzoek wijst namelijk uit dat matig drinken een positief effect heeft op zaadcellen. Wetenschappers van een Italiaanse vruchtbaarheidskliniek onderzochten 323 mannen, die samen met hun vrouw met behulp van kunstmatige inseminatie zwanger probeerden te worden. Ze vergeleken hun alcoholgebruik met de kwaliteit van hun sperma. Wat bleek: de mannen die wekelijks vier tot zeven glazen alcohol dronken hadden meer zaadcellen, die bovendien van betere kwaliteit waren dan die van de mannen die meer of juist minder dronken.

“Matige consumptie van alcohol lijkt een positief effect te hebben op de kwaliteit van sperma”, aldus dokter Elena Ricci van het Policlinicoziekenhuis in Milaan, een van de auteurs van de studie die in vakblad Andrology verscheen.

“Het is oké om een glas bier of wijn te drinken bij het eten”, zegt ook professor Allan Pacey van de universiteit van Sheffield. “Maar als je voor een kindje gaat, is dronken worden absoluut een no-go.”

Algemeen bekend is dat veel alcohol juist een slechte invloed heeft op de kwaliteit van je sperma.

Bron(nen):   HLN