Zoveel suikerklontjes zitten in het voedsel dat we dagelijks eten

We houden van suiker. Waarschijnlijk een beetje teveel. Vaak heb je niet door hoeveel suiker je op een dag binnenkrijgt. In een appel zitten bijvoorbeeld al bijna 6 suikerklontjes en in een blikje Cola bijna 10. Deze infografiek is een handige gids die alles uitlegt over suiker en een goed beeld geeft over de hoeveelheid suiker die ons dagelijks voedsel bevat. Klik op de infografiek voor vergroten.

Bron(nen):   Visualy       

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Wat bizar om verschillende suikers op één hoop te vegen.
  De zogenaamde 6 klontjes die in een appel zitten en de 10 klontjes die in Cola zitten is appels met peren vergelijken.
  ‘Suiker maakt dom’ zie ik in ‘MEER BERICHTEN’ staan, zijn we nu dan idd al zo dom dat we het verschil tussen suikers niet meer weten?

 2. Edwin Cnossen

  Inderdaad zoals grasspriet al aangeeft. Dit geeft wel een heel vertekend beeld. Lactose en andere natuurlijke suikers visualiseren als geraffineerde suikerklontjes? Wat mij betreft is de plank hier behoorlijk mis geslagen. En volgens mij legt deze infographic helemaal niks uit over suikers.

 3. secretariaat Meebeslissen

  ‘We houden van suiker, waarschijnlijk een beetje teveel’, zou moeten zijn ‘we houden van suiker, en wel zoveel dat het gaat leiden tot het failliet van onze gezondheidszorg’.

  De Amerikaanse arts, prof. dr. Lustig legt het in zijn daverende lezing ‘Sugar, the bitter truth’ uit: de suikerconsumptie zonder vezels wordt door politiek en commercie aangejaagd, wat leidt tot hormonale ontregeling, wat weer leidt tot stelselmatig overeten, wat weer leidt tot overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Hier zouden de nieuwe coalitiepartners eens over na moeten denken en actie op moeten ondernemen. Zo kan de zorgkosten- en premie-explosie wellicht succesvol beteugeld worden, met als bijkomend voordeel heel veel minder leed onder de mensen.

  De lezing van prof. dr. Lustig vond ik zo belangrijk dat ik een hele vertaling naar het Nederlands heb uitgetikt en gepubliceerd op suiker-de-bittere-waarheid nl.

  • Frederik Jan van den Berg

   Ik dank u hartelijk voor deze vertaling, en voor het toegankelijk maken van deze tekst via uw website. Dit is nu eens werkelijk zeer belangrijk nieuws waar je zelf ook nog echt iets mee kunt. Ik zal de mensen in mijn Nederlandstalige netwerk op uw vertaling attenderen.

   (in antwoord op secretariaat Meebeslissen)
 4. Edward_II

  Informatief, maar ook misleidend. Er bestaan verschillende soorten suikers, met verschillende zoetheid en ook een verschillend effect op onze gezondheid en ons gestel; die worden in dit plaatje onterecht allemaal over een kam geschoren.

Reacties niet toegestaan