Zo ben je wél sneller van je verkoudheid af

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
door Admin
zaterdag, 14 januari 2023 om 00:13
welingelichtekringen header 1
Van grootmoeders groentesoep tot allerhande pilletjes van de drogist, je hebt er alles voor over om van dat gesnotter en gekuch af te komen. Maar wat helpt nu echt tegen een hardnekkige verkoudheid?
HoestsiroopBespaar je de gang naar de apotheek. Hoestsiroop werkt niet. Je hebt allerlei soorten met bijbehorende claims, maar het is grotendeels een placebo-effect.
Vitamine CVitamine C helpt je om gezond te blijven. Als je eenmaal ziek bent, word je er waarschijnlijk niet sneller beter van. Mogelijk helpt het wel om de duur van je verkoudheid te verkorten als je een tekort hebt aan de vitamine.
ZinkZinktabletten worden wel beschouwd als het enige echte middeltje dat ervoor zorgt dat je sneller beter bent. Het kan dus geen kwaad om standaard een pakje zinktabletjes in huis te hebben.
HoningHoning helpt zeker als je keelpijn hebt. Thee met honing zou de hoest verlichten en de keel verzachten, stellen onderzoekers van de Mayo Clinic.
Warme theeWe noemden het net al even, maar een kop hete thee is een goed idee. Warme dranken zorgen ervoor dat vastzittend vocht sneller los komt, waardoor verstopping vermindert. Ook helpt het bij keelpijn.
ChilipepersTeister jezelf niet met chilipepers. Het is een fabeltje dat je er een verkoudheid sneller mee oplost.
ZoutDe combinatie van warm water met zout helpt om verstopping tegen te gaan en de sinussen te spoelen. Dit is dus een middeltje van grootmoeder dat wél effectief is.