Je kunt je groenten beter snijden op de wc-bril dan op een snijplank

De wc-bril heeft een slechte naam als het gaat om smerigheid. Niet onlogisch, maar volgens een verhaal van de BBC niet terecht. Omdat wc-brillen verdacht zijn halen we er steeds doekjes over met giftige spullen, waarvan bacteriën overlijden.

Dr Chuck Gerba, microbioloog, zegt tegen de BBC dat de gemiddelde snijplank in een huishouden 200 keer meer bacteriën en resten van poep bevatten dan een wc-bril. Die viezigheid komt er niet allereerst op door menselijke resten, maar door sporen die aan vlees zitten en ook, bij soms aan groente, vanwege de bemesting.

Als je niet ziek wilt worden, zegt Gerba, moet je je groenten en vlees snijden op de wc-bril of je snijplank behandelen als een wc-bril.

Bron(nen):   BBC      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Stiefeltje

    Precies, ‘je snijplank behandelen als een WC bril’: 1 x per dag een spons/staalwolletje met een bleekwateroplosing over je plank, 10 min. laten zitten, afsspoelen en klaar is kees. Doet de slager ook. Daarnaast is dit veel te zwaar aangezet om de simpele reden dat dan de halve bevolking al ziek was geweest. Hygiëne hysterie leidt er mede toe dat mensen nog meer kasplantjes worden.

  2. gerrit52

    helemaal mee eens. we hebben juist bacterien nodig om gezond te blijven.
    er wordt vandaag de dag overdreven veel op dit soort zaken gelet.

Reacties niet toegestaan