Groenten en fruit helpen niet tegen honger tijdens dieet

Groenten en fruit zijn gezond, maar helpen niet het hongergevoel tegen te gaan en af te vallen. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de Universiteit van West Lafayette in de Verenigde Staten. In eerste instantie doet fruit voor een maaltijd minder eten. Maar op lange termijn blijf je een hongergevoel houden. Sterker nog, fruitsappen voor een maaltijd wekken de honger zelfs op. In het onderzoek kregen de deelnemers een lunch met macaroni met kaas te eten. Ze konden zoveel eten als ze wilden. Gemiddeld kregen ze tussen 785 en 821 calorieën binnen. Wanneer de deelnemers voorafgaand aan hun lunch vers en gedroogd fruit voorgeschoteld kregen, aten ze (inclusief het fruit) maar 679 calorieën. Wanneer de proefpersonen in plaats van vers fruit fruitsap kregen, namen ze op een dag 400 calorieën meer op. Desondanks heeft het op de lange termijn geen zin om een maaltijd te starten met fruit. In een tweede test kregen de deelnemers dagelijks 400 of 550 calorieën aan groenten en fruit of fruitsap. Na 8 weken bleken de deelnemers zich niet langer verzadigd te voelen of een minder hongergevoel te hebben. 34 deelnemers kwamen in die periode zelfs 1,5 tot 2,2 kilo aan. Je maag vullen met groenten en fruit, in de hoop dat je dan minder eet, heeft dus geen zin en kan zelfs een averechts effect hebben. Volgens de onderzoekers moeten groenten en fruit niet alleen worden toegevoegd aan het dieet, maar juist ook iets vervangen. Groenten en fruit bevatten ook calorieën. En extra calorieën veroorzaken op lange termijn ook extra kilo's.

Bron(nen):   Daily Mail  Bron foto    

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. 21-12-12 StartTijd

  Als ik alleen groenten eet heb ik een uur later weer honger en als ik daar niks tegen doe dan val ik zo wat flauw.

  • Dentricky

   groenten helpen inderdaad maar even.
   voor mij werkt veel water drinken het best.
   ik weet niet of je hier websites mag doorgeven, maar Google eens “caloriearm tussendoortje” zijn wel wat tips te vinden
   grz,

   (in antwoord op 21-12-12 StartTijd)
 2. KOKUSMAKREEL

  Eiwitten eten…Eet maar een boterham met twee eieren spek en kaas… je hebt de hele dag geen honger meer. Let op! het is niet heel gezond, dus slik ook je vitamines (door fruit, of pilletjes) en sport elke dag een half uurtje… Ik heb al jaren een retestrak figuurtje… Bovendien kunnen de vrouwen dat ook waarderen waardoor de lichamelijke workout s’nachts na een uitje ook nog eens extra hiervoor zorgt!
  Succes !

 3. Dentricky

  Beste KOKUSMAKREEL heb jij de tittel gelezen?
  Groenten en fruit helpen niet tegen honger tijdens DIEET;
  Als jij gaat diëten met een boterham met twee eieren spek en kaas, veel succes.
  Tip bakken met veel boter, en doe er nog mayonaise op LOL

 4. Buz Honden

  Mijn dieet met eieren en spek en kaas (maar geen brood) heeft me 25 kilo doen afvallen. Dat Groente en zeker fruit (suikers) niet tegen de honger helpen is zo klaar als een klontje. Inderdaad, eiwitten eten!

 5. Lautaro Fernandez Goedkoop

  In de titel van dit artikel heb je het ook over groente maar daarna ga je gelijk over fruit praten. Dit artikel is volledig misleidend!
  Eet meer groente als je wilt afvallen!!!
  Groente bevat veel water en is tevens vezelrijk. Dit is en goede combinatie om het hongergevoel te verminderen! Hoe meer groente je eet, hoe minder honger je hebt. Fruitsappen is inderdaad een no go! Daarnaast zijn er verschillende soorten fruit. Je kan bijvoorbeeld geen verse bosvruchten vergelijken met sinaasappelen. Of een lekkere zure groene appel met een banaan…

Reacties niet toegestaan