Hoera: rode wijn en chocolade helpen tegen veroudering

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
vrijdag, 10 november 2017 om 10:48
welingelichtekringen header 1
Niet superfoods, dubieuze pillen of de plastisch chirurg zijn het wondermiddel tegen veroudering, maar rode wijn en chocolade. Dat klinkt als goed nieuws.
Het draait allemaal om flavonoïden. Deze stoffen komen voor in rode wijn, chocolade, blauwe bessen en druiven. Britse onderzoekers van de universiteiten van Exeter en Brighton voegden ze toe aan oude huidcellen. Die begonnen zich binnen enkele uren te splitsen en kregen langere telomeren. Dit gebeurt normaal gesproken alleen bij jonge cellen. De wetenschappers beschrijven het dan ook als een verjongingskuur voor oude cellen.
Onderzoeksleider Lorna Harries: "Dit is een eerste stap om mensen een normale levensverwachting te laten hebben, waarbij ze hun hele leven gezond zijn. Onze data suggereren dat het gebruik van chemicaliën om de uitgeschakelde cellen weer in te schakelen een manier zou kunnen zijn om oude cellen weer te laten functioneren."
Hoogstwaarschijnlijk is het wel de bedoeling dat je rode wijn en chocolade met mate neemt. Anders zou het wel eens tegenovergesteld effect kunnen hebben.
Bron(nen): AD