'Ik heb nou eenmaal een trage verbranding.'

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
dinsdag, 05 mei 2020 om 7:06
131641341 m
Als je dikker bent dan je zou willen zijn dan is een optie dat toe te schrijven aan je verbranding. 'Ik heb nou eenmaal een trage verbranding.' Slaat dat ergens op?
Nee. Prof. Matthys, voedingsdeskundige aan de KU Leuven (in HLN): “Nee. Studies tonen heel duidelijk aan dat er niet zoiets bestaat als een snelle of een trage verbrander. Als je profiel soortgelijk is, zal je basaalmetabolisme dat ook zijn" En met profiel bedoelt hij lengte, gewicht, of je gespierd bent of niet, etc.
Dietiste Sanne Mouha: “Heel wat wonderdiëten spelen in op de mythe dat iedereen op een andere manier kilo’s verliest. Zoals het ‘sirtfooddieet’, dat stelt dat kilo’s verliezen draait om het activeren van de zogenaamde ‘skinny genes’. Dat is onzin: er bestaat geen magisch dieet waarbij de kilo’s er afvliegen. Iedereen heeft een individuele aanpak nodig en moet een levensstijl zoeken die bij hem of haar past. Vermageren draait trouwens om één regel: minder calorieën eten dan je verbruikt, of meer calorieën verbruiken dan je eet. Hoe je dat kan doen, is wel erg individueel. Alles hangt af van de relatie die jij hebt met eten. Ben je een emo-eter, stiekeme snacker, uithongeraar of propper? Elk type eter heeft behoefte aan een oplossing op maat.”
Bron(nen): HLN