Is scheren van je vaginale streek echt hygiënischer?

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
door Admin
zondag, 26 april 2020 om 6:59
141028409 m
Ineens deden alle vrouwen het. Bijna dan. En in het westen. Ergens de afgelopen decennia sloop het er in. En werd het ook handel in scheermesjes en behandelingen.Maar sláát het ook ergens op, behalve dat mannen het fijn vinden (sommigen).Nee. Het slaat nergens op.Er is helemaal geen bewijs dat schaamhaar scheren hygiënischer is. Integendeel zelfs. Schaamhaar vormt eigenlijk een natuurlijke bescherming. Scheren kan irritatie veroorzaken en leiden tot een ontstoken huid. Het geeft infecties en bacteriën vrij spel.
“Ontharing veroorzaakt een irritatie aan de haarfollikel en laat microscopisch kleine wondjes na. Om de huid glad te houden, moet de ontharing regelmatig gebeuren wat de huid van het geschoren of gewaxte gebied extra irriteert. Gecombineerd met het warme, vochtige gebied van de genitaliën, is het een feestlocatie voor bacteriën”, zegt huisarts Emily Gibson daarover tegen Het Laatste Nieuws.
Mogelijk vergroot het zelfs het risico op soa’s. "Alleen de kans op schaamluizen is - logisch ook - kleiner wanneer je schaamhaar verwijdert. Maar die komen in onze contreien gelukkig maar heel weinig voor.