Op deze leeftijd zijn vrouwen het gelukkigst met hun lichaam

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
donderdag, 05 augustus 2021 om 14:35
157987280
Niet tevreden met je lichaam? Laat de tijd zijn werk doen. Vrouwen zijn rond hun 60ste namelijk het meest tevreden met hun lijf.
Dat blijkt uit zes jaar durend onderzoek onder 15.000 mannen en vrouwen in Nieuw-Zeeland. Ook mannen werden gelukkiger met hun lichaam tussen hun 59ste en 64ste. Mogelijke verklaring is dat rond deze leeftijd gezondheid belangrijker wordt dan uiterlijk. Het minst tevreden met hun lichaam zijn vrouwen in de leeftijdscategorieën 25-29 en 35 tot 39 jaar.
Nog belangrijker dan tevredenheid met het lichaam is tevredenheid met het leven. Ook daarin zit een stijgende lijn. Sterker nog, onderzoek wijst uit dat mensen op hun 82ste het gelukkigst zijn. De geestelijke gezondheid wordt alleen maar beter met de jaren.
Onderzoeker Daniel Levitin citeert de studie bij het Britse Radio 2: "De gemiddelde gelukspiek in 72 landen ligt rond de leeftijd van 82 jaar." Hij weerspreekt ook dat geestelijke vermogens achteruitgaan. "Er is sterk bewijs dat een aantal cognitieve vaardigheden juist beter worden."
Mensen worden volgens hem naar mate ze ouder worden steeds empathischer en zijn beter in staat om te dealen met de uitdagingen in het leven voor zichzelf en voor anderen.
Bron(nen): Daily Mail