Thuistest voor coronavirus goedgekeurd in de VS

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
maandag, 18 mei 2020 om 11:18
welingelichtekringen header 1
Een nieuwe test waarmee je zelf thuis kunt onderzoeken of je besmet bent met Covid-19 is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).
De testkit van thuistestbedrijf Everlywell is alleen beschikbaar op recept. Een online vragenlijst van een arts of ziekenhuis moet potentiële patiënten selecteren. "Het duurt drie tot vijf dagen vanaf het moment dat je de bestelling plaatst tot het moment dat je de testresultaten kunt aflezen op je smartphone," zegt woordvoerder Christina Song tegen The New York Times. De testkits zijn eind mei beschikbaar voor omgerekend 125 euro per stuk, maar ze kunnen meerdere keren worden gebruikt.
De FDA heeft spoedautorisatie toegekend aan nog twee andere zelftests voor Covid-19. "De autorisatie van een zelftest die kan worden gebruikt voor meerdere tests in meerdere laboratoria zorgt er niet alleen voor dat patiënten sneller toegang hebben tot testmogelijkheden, maar het beschermt anderen ook tegen blootstelling," aldus Jeffrey Shuren van de FDA.
Bron(nen): Science Alert