Twee hardnekkige misverstanden over afvallen

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
zondag, 15 september 2019 om 7:53
38798963 m
Er wordt heel veel geschreven over lijnen en afvallen en toch blijven er twee hardnekkige misverstanden mensen die willen afvallen in de weg zitten.
  1. Het gaat uitsluitend om minder calorieën. Als je blijvend minder wilt wegen, dan gaat het niet uitsluitend om calorieën. Om op korte termijn kilo's kwijt te raken kom je misschien wel een eind met calorieën tellen, maar als je blijvend gezonder en minder dik wilt worden gaat het om het geheel van je voeding en verbranding. Natuurlijk moet je minder eten om minder te gaan wegen, maar simpelweg calorieën tellen gaat je hoogst waarschijnlijk nergens brengen.
  2. Dit dieet werkte voor Erica Terpstra/Rihanna/de buurvrouw, dus het werkt ook voor mij. Vooral wonderdiëten worden vaak aan de man gebracht met zoevende verhalen van bekende mensen. Maar studie na studie laat zien dat blijvend afvallen een individuele kwestie is: het gaat om jouw eet- beweeg- en verbrandingsniveau. Algemene ideeën kunnen zeker de weg wijzen — zoals het keto-dieet - maar hoe jij blijvend kan afvallen is iets wat jij moet uitzoeken, eventueel met hulp van een diëtist(e)
Bron(nen): Time