Vrouw slikt al bijna 20 jaar hydroxychloroquine. Ze kreeg toch corona

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
vrijdag, 22 mei 2020 om 13:49
000 1ry9zo
Donald Trump beweert dagelijks hydroxychloroquine te slikken tegen het coronavirus. Hoe weinig nut dat heeft, bewijst Kim uit de Amerikaanse staat Wisconsin.
Ze slikt het middel al 19 jaar tegen de auto-immuunziekte lupus. Volgens Insider zit ze sinds begin maart in thuisisolatie, maar kreeg ze onlangs toch symptomen van Covid-19. Ze ging naar de eerste hulp waar ze positief werd getest op het virus. Kim werd flink ziek en moest worden opgenomen. Nu is ze weer thuis, maar de Amerikaanse heeft nog steeds extra zuurstof nodig.
"Ik dacht, hoe kan ik nu ziek zijn? Ik gebruik hydroxychloroquine," vertelt de vrouw, die anoniem wil blijven aan WISN Channel 12. "De artsen zeiden, niemand heeft ooit gezegd dat dit een geneesmiddel is of je beschermt tegen het virus. Dat deed het dus ook niet," aldus Kim.
Er is vooralsnog geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat hydroxychloroquine een coronabesmetting voorkomt of je geneest als je ziek wordt. Toch blijft het middel circuleren als coronamedicijn, vooral omdat president Trump steeds adviseert om het te nemen (nadat hij ook aanraadde om desinfecterende zeep te injecteren).
Bron(nen): Insider