Mysterie: ruim honderd mensen van dezelfde middelbare school krijgen hersentumor

Onder afgestudeerden van een middelbare school in de VS zijn al zeker 103 gevallen van een zeldzame kankersoort vastgesteld. Dat kan bijna geen toeval zijn, aldus één van de slachtoffers die dit medische mysterie aan het licht bracht.

Het gaat om de Colonia High School in Woodbridge, New Jersey. Al Lupiano (50) zag een verband toen zijn vrouw Michele en zijn jongere zus dezelfde diagnose kregen als hij 22 jaar geleden: ze hadden een zeldzame hersentumor. De neuroloog had dit nog nooit meegemaakt. "Alsof drie mensen door de bliksem worden getroffen, op dezelfde dag”, zei Lupiano tegen NJ.com.

Hij geloofde dan ook niet dat het toeval was en beloofde zijn 44-jarige zus, die enkele weken geleden overleed, om de waarheid te achterhalen. "Ik zal niet rusten voor ik antwoorden heb.”

De grootste overeenkomst was dat ze alle drie uit de buurt van Woodbridge Township en Colonia komen. Maar belangrijker: hij vond meer slachtoffers. Na een bericht op Facebook kwamen er in totaal 103 meldingen binnen. Allemaal van mensen die op Colonia Highschool hadden gezeten. "Er is eigenlijk maar één medisch bewezen oorzaak van zeldzame hersentumoren zoals de onze: bestraling. Maar ik heb meer data nodig”, schreef Lupiano in zijn bericht

De slachtoffers zaten allemaal tussen 1975 en 2000 op de school. Er gaan verschillende theorieën rond over de oorzaak van de hersentumoren: het komt mogelijk door gedumpte giftige stoffen van een verfbedrijf of zware pesticiden van een kippenboer. Belangrijkste theorie is dat er op 20 kilometer van de school de radioactieve restanten van een atoombom zijn verspreid over het land, nadat ie was vermalen in de Middlesex Samping Plant. Deze grond zou bij de bouw van de school gebruikt kunnen zijn.

Bron(nen):   De Telegraaf