Dit is zijn de beste tips om een verkoudheid te voorkomen

gezondheid
woensdag, 14 februari 2024 om 10:17
anp 487905966
Een verkoudheid kan worden veroorzaakt door ongeveer 200 verschillende virussen. Het is dus niet zo gek dat je er als volwassene twee tot vijf keer per jaar last van hebt. Gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat je zo vaak aan het kuchen slaat.
Bovenaan de lijst met anti-verkoudheidstips: je handen wassen met zeep. Dat is vooral belangrijk voor je gaat eten, maar ook omdat je veel vaker dan je denkt je mond, neus en ogen aanraakt. Je neus warmhouden met een sjaal kan ook helpen om verkoudheid te voorkomen. Tenslotte helpt een gezonde leefstijl in het algemeen om virussen op afstand te houden. Eet dus gezond, beweeg genoeg en slaap voldoende.
Naar het nut van supplementen en andere middeltjes is veel onderzoek gedaan. De conclusie: vitamine C, vitamine D, Echinacea, gorgelen, gember, knoflook en homeopathische behandelingen hebben geen enkel nut om verkoudheid te voorkomen of sneller te laten genezen. Alleen zink kan de kans op besmetting iets verkleinen. Bepaalde probiotica hebben mogelijk effect, maar meer onderzoek is nodig om hier definitieve uitspraken over te kunnen doen.