Meer dan 20 procent van de Britten masturbeert op het werk

De Britse farmaceut en zorgverlener Chemist4U heeft een representatieve enquête gehouden onder tweeduizend volwassen mannen en vrouwen over het fascinerende topic 'masturberen onder werktijd'. De uitkomsten zullen je verbazen.

Liefst veertien procent van de respondenten gaf aan dat ze wel eens masturberen onder werktijd, waarvan zeven procent vrouwen en 22 procent mannen. De hoofdstad Londen spant de kroon met zestien procent. Ook interessant is dat achttien procent van de deelnemers aangeven dat ze porno hebben bekeken onder werktijd in de 'Incognito-modus' van webbrowser Chrome.

De middeninkomens (24 procent) sloegen het meest de hand aan zichzelf. Wanneer er naar leeftijd werd gekeken, bleek dat 25- tot 34-jarigen (27 procent) relatief vaak masturbeerden, terwijl het er bij 45- tot 54-jarigen een stuk minder heet aan toe ging op kantoor.

Als je regelmatig in de kantoortuin bent te vinden, is dit mogelijk een niet al te fris idee. Toch zeggen arbeidspsychologen dat masturberen de arbeidsproductiviteit kan verhogen.

Er zijn zelfs psychologen en bedrijven die pleiten voor een 'masturbeerbeleid'. Dit zou voor meer focus, minder agressie, meer vreugde en een hogere productiviteit moeten zorgen. Experts waarschuwen wel voor een glijdende schaal met betrekking tot seksuele intimidatie en de werkvloer.