Zorgwekkende groei van gemiddelde penislengte: wat is er aan de hand?

Amerikaanse en Italiaanse onderzoekers hebben in de naam der wetenschap een meetlat langs de stijve penis van liefst 55.000 mannen gelegd. De internationale gegevens zijn in de afgelopen dertig jaar verzameld en laten enkele schrikbarende conclusies zien.

De gemiddelde penislengte in erectie is in dertig jaar tijd met ongeveer 24 procent toegenomen, schrijft het team in The World Journal of Men's Health. Hoofdonderzoeker en professor urologie Michael Eisenberg maakt zich zorgen om deze ontwikkeling. “De gemiddelde lengte in erectie is de afgelopen 29 jaar gestegen van gemiddeld 12,1 centimeter naar 15,2 centimeter”, concludeert hij.

Leefstijl
“Elke verandering is zorgwekkend omdat ons voortplantingssysteem een belangrijk onderdeel is van de menselijke biologie”, legt de uroloog uit in een blog van de Stanford-universiteit. “Wanneer we zo’n snelle verandering zien, dan is dat een teken dat er iets groots aan het gebeuren is in onze lichamen.” De onderzoekers zijn bezig met vervolgonderzoek om meer duidelijkheid te krijgen over deze trend. “We moeten proberen om erachter te komen wat de oorzaak is.”

Eisenberg heeft wel een vermoeden wat de drijvende krachten zijn achter de groeiende geslachten. Een ongezonde leefstijl, overgewicht en blootstelling aan chemicaliën (in het milieu, voedsel en verzorgingsproducten) zijn mogelijke oorzaken die hij noemt in de studie.

Bron(nen):   Stanford University