Slapen met of zonder ondergoed aan? Dit zeggen de experts

Slapen met of zonder ondergoed aan is een persoonlijke keuze. Sommigen vinden het fijn om bloot te slapen terwijl anderen niet zonder ondergoed de nacht doorkomen. Maar wat zeggen de experts hierover?

Volgens sommige experts is slapen zonder ondergoed beter voor de gezondheid. Hier zijn een aantal redenen voor:

  • Betere nachtrust: Als je zonder ondergoed slaapt, kan dit zorgen voor een betere nachtrust. Door het dragen van kleding kan je lichaamstemperatuur te hoog worden, waardoor het moeilijker kan zijn om in slaap te vallen of om door te slapen.
  • Bevorderen van de bloedcirculatie: Het dragen van strak ondergoed kan de natuurlijke bloedcirculatie belemmeren, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals spataderen. Door zonder ondergoed te slapen, krijgt je lichaam de kans om op een natuurlijke manier bloed te laten stromen.
  • Betere hygiëne: Slapen zonder ondergoed kan helpen bij een betere hygiëne. Het dragen van ondergoed kan zorgen voor een vochtige omgeving, wat bacteri bevorderen. Door zonder ondergoed te slapen, kan de lucht beter circuleren en houdt je het gebied droger en schoner.

Slapen met ondergoed

Aan de andere kant zijn er ook experts die benadrukken dat het dragen van ondergoed tijdens het slapen beter is. Hier zijn een aantal voordelen van slapen met ondergoed:

  • Hygiëne: Slapen met ondergoed kan helpen bij het beter behouden van hygiëne. Het ondergoed vangt zweet en andere afscheidingen op, waardoor het lichaam schoner blijft.
  • Meer comfort: Voor sommige mensen kan het dragen van ondergoed zorgen voor meer comfort tijdens het slapen. Dit is vooral het geval als je zachte en comfortabele ondergoed draagt.
  • Extra bescherming: Voor vrouwen kan het dragen van ondergoed zorgen voor extra bescherming tijdens de menstruatiecyclus.

Bron(nen):   Nieuwsblad