12.000 voor iedere Griek

HET RUMOER
door Admin
zondag, 09 mei 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Ik was even aan het 'skypen' met mijn Griekse neef Pecunios Hilarios. Hij liet mij via zijn computer zijn schitterende huis op Kreta zien, en vervolgens toonde hij mij een catalogus van de nieuwe Mercedessen.
"Ik wilde je even heel erg bedanken voor die Mercedes die we gaan kopen. Ook namens mijn vrouw Luia en mijn kinderen Naxarbeidos en Bedligos.''
"Hoezo bedanken? Wat bedoel je?" vroeg ik.
Pecunios vertelde: "In ons heerlijke Griekenland wonen negen miljoen Grieken. Ons lieve Europa leent ons 110 miljard. Dat is dus 12.000 euro per Griek. Dus ons gezin krijgt zo'n 48.000 euro! Van jullie! Dank jullie wel. En dan te bedenken dat ik, op mijn 53ste, gepensioneerd ambtenaar ben."
Omdat ik niets terug zei en hij misschien mijn verbaasde gezicht zag, zei hij: "Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik er niets van snap, neef Theodor."
"Wat snap je niet?'' vroeg ik. "Nou, een maand geleden zag ik via internet op de Ne erlandse televisie twintig staatscommissies en een minister en een ministerpresident die zeiden dat Nederland absoluut 26 miljard moest bezuinigen. Dat was om de staatsschuld terug te dringen. Er werd zelfs gezegd dat alle ontwikkelingshulp gestaakt moest worden. Jullie betalen ongeveer vijf miljard aan ontwikkelingshulp. En nu betalen jullie ons ook zo'n vijf miljard. Hi hi hi."
Bron(nen): Het Parool