Turkse jongen: “Ik haat Joden. Klaar.”

Tien jaar na de oorlog, ik zat nog op de lagere school, gebeurde er opmerkelijks in onze familiekring: ineens stond de dood gewaande tante Eva voor de deur. Wij dachten dat zij het concentratiekamp niet had overleefd, maar dat bleek wel het geval. Ze was met een groep andere Joden geruild tegen medicijnen en toen bij Zwitserland over de grens gezet. Daar was zij in een christelijk verzorgingstehuis opgevangen, waar ze meteen was gedoopt. En nu kwam ze terug om in Nederland haar laatste dagen te slijten. Lees hier verder

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Goed dat hier aandacht aan wordt besteed.
  Toch zijn zij niet alleen fout. Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat Sonja Barends op tv een aantal vrouwen uit Israel uitnodigde. Die vrouwen zeiden zonder blikken of blozen dat alle Palestijnen de zee ingeduwd mochten worden. Barends lachte en ik hoorde of las geen enkele kritiek op die uitspraak de dag erna.

  De moraal van mijn reactie: Hoe ver ga je om bepaalde mensen buiten te sluiten? Kan je dat verantwoorden?

 2. H. Igor

  Bovendien, hoe genuanceerd zijn 12-jarige jongens? Anders zou het zijn als volwassen mannen dit soort uitspraken zouden doen. Maar vraag een willekeurige groep 12-jarige jongens (dus auto- en allochtoon) hun mening over de paus, moslims, joden, andere voetbalclubs dan waar zij fan van zijn, streng gereformeerden, buitenlanders enz. en je staat met je oren te klapperen. Een taak voor de opvoeders maar maak hier nu geen antisemitische halszaak van want dat is het naar mijn mening niet.

  • Niegol

   helemal mee eens! Als ik bedenk wat ik geroepen heb toen ik 12 was,
   lijkt me dat we hier van een mug een olifant aan het maken zijn.

   (in antwoord op H. Igor)
 3. boeiend

  jaaaa lekker haten en dan, kanker veel mensen haten ook turken dus gewoon kanker bekken dicht man!!!!!!!!!!! de een haat de ander eh kanker hoeren.

 4. disqus_rv1Dy298Dj

  Waarom kunnen we elkaar niet gewoon respecteren? waarom moet het altijd weer zon geleuter worden?

Reacties niet toegestaan