Hè hè eindelijk valt Barack Obama een beetje van zijn voetstuk in Nederland

Hè hè eindelijk valt Barack Obama een beetje van zijn voetstuk in Nederland en Europa. En het werd tijd. Jullie daar op het continent willen nooit een kwaad woord over de eerste zwarte president horen. Obama is een held, de Republikeinen zijn eng, klaar als een klontje. Dat geldt niet alleen voor nieuwsconsumenten maar ook voor gekozen leiders. Ik zie nog Jan Peter Balkenende mij vol trots vertellen dat hij in zijn gesprek met George Bush er op aandrong dat gevangenkamp Guantanamo écht dicht moet, iets dat Nederland zeer belangrijk vond om te benadrukken. Maar toen ik Rutte na zijn bezoek aan Obama vroeg of hij Guantanamo had aangesneden kreeg ik een verbaasde blik. “Nee”. Pauze. “Maar ze weten hier hoe wij daar over denken”. Lees hier verder

Bron(nen):   RTL      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Maar… als je al weet dat de Republikeinen eng zijn, dan is al het andere toch wenselijker dan die vermaledijde Republikeinen… meer smaken zijn er niet in de good old US of A.
  En dat terwijl de job voor Obama zo helder en duidelijk was… alles recht zetten wat Bush Jr gedaan heeft. Guantanamo heeft Obama wel willen opdoeken, maar de Republikeinen hebben dit geblokkeerd en er waren veel juridische snags om dat te realiseren.
  Maar ontpopt Obama zich de laatste jaren wel als een zéér duistere totalitaire leider.
  Obama is blijkbaar ook erg in de greep van de corrumperende macht…

  De vraag resteert.. is dat wat ze ervoor in de plaats zullen verkiezen nòg erger of niet ?
  Zijn we nu beter af met Obama of wat erop volgt… het verleden leert ons bezorgd te zijn.

  • Calhoun84

   “alles recht zetten wat Bush Jr gedaan heeft.”

   Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Ten eerste is de ellende in de wereld of de V.S. niet alleen Bush zijn schuld, de Bush van voor 11 september was zelfs (zeker qua economie) één van de beste presidenten die de V.S. ooit heeft gehad. Bush was, mijns inziens, geen verkeerde president. De omstandigheden waren dat wel, en daar heeft Obama ook nog last van.

   Ten tweede is Obama helemaal niet zo’n goede president, hoge verwachtingen maar hij heeft weinig klaar gespeeld. Ook logisch, hij heeft beloften gemaakt waarvan hij ook wist dat hij ze niet na kon komen.

   (in antwoord op Prikker)
   • Prikker

    Holy crap… holy crap.. dit meen je toch niet ècht he ?!?
    Holy crap… ik kan ‘t gewoon niet geloven wat je over Bush Jr zegt…

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     Dat meen ik zeker, met name zijn periode voor 11 september, na 11 september ging het bergafwaarts maar daar kan ik niet Bush de schuld van geven (ervan uitgaande dat er geen complot achter 9/11 zit). Maar “alles recht zetten wat Bush gedaan heeft” wat valt daar precies onder? Natuurlijk heeft Bush ook minder briljante dingen gedaan, zeker omtrent Irak, maar zijn economisch beleid was niet zo’n ramp als democratisch Amerika wil doen laten geloven. Dat de economie denderde had ook te maken met de republikeinse en democratische presidenten sinds Carter.

     (in antwoord op Prikker)

Reacties niet toegestaan