‘Nu ook Wientjes afhaakt, zal Rutte zich moeten bezinnen’

Premier Rutte praatte woensdag de blaren op zijn tong om de Kamer te overtuigen dat hij zelfverzekerd bezig is met de strijd tegen de crisis. 'Koers houden, weten waarom je het doet, overtuigd blijven', ging hij voor. Op datzelfde moment zegde werkgeversvoorzitter Wientjes, Ruttes trouwste bondgenoot, in een gesprek met de Volkskrant zijn steun op aan wéér een nieuw pakket saneringen en lastenverzwaringen à 6 miljard euro. En ook werd duidelijk dat de toekomst van de kabinetsplannen met de pensioenen uiterst onzeker is. Een afgang in de Eerste Kamer dreigt, plus een extra strop van 2,9 miljard euro. Lees hier verder

Bron(nen):   De Volkskrant      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Jannie Ooms

    Het erge is natuurlijk dat de heren economen het onderling oneens zijn over de beste oplossing om uit de crisis te komen. Extreem bezuinigen, zoals Mark Rutte voorstaat, of het tekort laten oplopen om de economie weer aan te zwengelen.

    Ik, als doodgewone burger, voel wel voor de vergelijking van de staatskas met ee huishoudboekje. Je zorgt ervoor niet te veel te lenen, en als het de spuigaten uitloopt bezuinig je op je uitgaven. Daar staat Mark Rutte dus voor. Ik neem aan dat hij daarin is geadviseerd door economen.

    Maar de pijn zit natuurlijk in het ‘bezuinigen’ op de uitgaven. De staat gaat dat doen (maar wel wordt de JSF aangschaft), maar verhoogt tegelijkertijd de lasten voor de burger. Die, ook niet gek, ziet de bui al hangen en houdt de hand op de knip. Ik stel me voor dat het zo ook ging tijdens de crisis van de jaren dertig, waarbij een zelfde beleid ons land in diepe armoe stortte.

    Een zinnige oplossing lijkt er niet te zijn, nu twee stromingen van economen tegengestelde meningen aanhangen. En ik? Ik sta er bij en kijk ernaar…

Reacties niet toegestaan