Meer vrouwen

Binnenkort wordt polygamie in Nederland verboden. Ik wist niet eens dat het mocht, maar blijkbaar waren hier en daar toch nog enkele mannen met meer dan één vrouw getrouwd.

Maar het mag niet meer, heeft Hirsch Ballin gezegd, want 'polygamie is vaak een aanwijzing voor onvrije partnerkeuze en huwelijksdwang'.

Hmm... toch jammer.

In mijn achterhoofd had ik nog wel een bescheiden droom dat ik getrouwd ben met drie, vier vrouwen, zonder gedonder, zonder jaloezie, zonder gezeur.

Dat is natuurlijk onmogelijk - althans voor mij, ik heb er niet eens één vrouw onder kunnen houden - maar dat polygamie nu bij wet wordt verboden, stemt me verdrietig.

Hoe erg is polygamie? Je bent een man, je moeder wil eigenlijk met je trouwen, maar dat mag ook al niet, en die zoekt dus iemand voor je uit die je wasje doet, je potje kookt en het huis schoonhoudt. Maar jij wilt Tieten & Billen. Dus vind ik dat je om die reden al recht hebt op twee vrouwen. Omdat die de hele tijd met elkaar aan het kwebbelen en roddelen zijn, moet je er dan ook wel een derde bijnemen. En na tien jaar zijn die te oud en is nieuwe toevoer gewenst.

Lees verder

Bron(nen):   Het Parool