Ik wil niet stemmen op…

Ik wil niet stemmen op het CDA. Christendemocratie is niets. Ik ga niet op een partij stemmen waarvan de leiders in sprookjes geloven. Ik zou zelfs niet op het CDA stemmen als Joop Wijn premier kon worden, terwijl ik dat toch een aardige, normale politicus vond.

De ChristenUnie en de SGP. Ik hou niet van God. Ik vind God een schurk en dus deugt zijn politiek ook niet.

De PvdA. Dat lijkt me logisch. De reden dat ik niet op de PvdA ga stemmen, is de PvdA. Ze lijden daar aan het omgekeerde koning Midas-complex: alles wat ze aanraken, verandert niet in goud, maar is fout. Waarom niet Plasterk of Timmermans op één, maar Cohen? En zo kan ik wel doorgaan.

De VVD. Het blijft dixieland met een valse tuba, driedelig grijs, hockey, 'Vermeer is toch echt beter dan Pollock', golf, een beetje de partij van neuken met het licht uit, want dat is spannender, en dan wakker worden met 'hartstikke leuk, joh' en Erica Terpstra.

D66. Pechtold is op z'n best een pratende Ikeacatalogus en op z'n slechtst het Ikea-Billy-boekenkastje: niets past meteen, het is eigenlijk geperst karton en als het kastje eindelijk klaar is, buigen de planken onder het gewicht van de boeken.

Lees verder in Het Parool