‘Verzorgingstehuizen moeten dicht, maar wij investeren 18 miljard in wind’

Zijn windmolens wel links? Dat is de vraag van prof. dr. ir. Frans Sluijter, een van de elf dwaze wetenschappers die zich tegen het Energieakkoord keerden. Hij wierp de kwestie al drie jaar geleden op, in het blad S & D. Is windenergie doelmatig en hoe duurzaam is duurzaam eigenlijk, vroeg hij zich af. Goede vragen, vooral nu er 18 miljard op de rol staat voor vergroening, terwijl de Rijksfinanciën echt beginnen te prangen, en dat in de week dat Groningen moet worden gecompenseerd voor het gasleed. Lees verder in De Volkskrant

Bron(nen):     http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6235/Martin-Sommer/article/detail/3580085/2014/01/19/Verzorgingstehuizen-moeten-dicht-maar-wij-investeren-18-miljard-in-wind.dhtml    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. sven

  Is kern energie rechts ??? En dan de vergelijking dat de verzorgingstehuizen dicht moeten. Dat had de prof dr ir Frans Sluijter in mijn ogen ook met de iets wat dure JSF kunnen doen.

  • Apekool

   Die JSF maakt geen zak uit, die komt uit een vast defensie budget. Je vergooit je geld dus aan een JSF, Rafale, Eurofighter of een SAAB, maar opgestookt wordt het geld hoe dan ook.

   (in antwoord op sven)
 2. Dead Silence

  Goede vragen van de fysicus, waarvan ik nog les heb gehad. De 18 miljard is in een windvlaag verdwenen terwijl degenen die voor dit geld gewerkt hebben in hun stront mogen ronddraaien.

Reacties niet toegestaan