Bent u al bang voor de Islam

Twaalf van de twaalf Somaliërs zijn weer op vrije voeten. De laatste mocht op de dag voor Oudjaar naar huis. ‘Hij wordt nog wel verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag, net als twee andere mannen die eerder werden vrijgelaten,’ schreef de NRC braafjes. Wat een klets. Wat een domme leugenpraat.

Als er ook maar een flintertje van de lichtste vorm van verdenking had bestaan, hadden die drie uiteraard nog steeds vastgezeten. ‘De AIVD neemt geen risico meer’, kopte diezelfde krant nota bene. Nee, de juiste formulering komt van de woordvoerder van het OM, Wim de Bruin, diezelfde dag (31 december) in de Volkskrant: ‘De status van verdachte betekent dat niet vaststaat dat hij er helemaal niets mee te maken heeft.’

Laat u dat maar eens goed tot u doordringen. In dit land is iemand verdacht zolang niet vaststaat dat je ergens niets mee te maken hebt. Tot deze diepte is de Nederlandse rechtsstaat inmiddels gedaald. En waarmee hebben die drie dan te maken? Dat weet niemand. Weet de AIVD waar het om gaat? Ook niet. Iemand heeft de AIVD getipt dat de laatste ‘verdachte’ in Jemen is geweest. Die tip kwam dus hoogstwaarschijnlijk van de CIA, die daar momenteel een geheime oorlog voert voor de lokale despoot, tegen een paar lokale bendes (zich trots noemende Al Qaida).

Lees verder bij De Pers

Bron(nen):   De Pers