Geert naar Buitenlandse Zaken

Hillen en Rosenthal: het waren geen geïnspireerde keuzes van onze Mark. Maar de oude knarren mochten ook eens ruiken aan de macht. Hans van Baalen is nog jong, die moet nog maar eens flink zijn best doen, maar voor Hans en Uri was het nu of nooit. Kwestie van anciënniteit. Kennis en ervaring doe je onderweg wel op.
Over Hillen geen kwaad woord. Die graaft nijver zijn eigen graf.
Rosenthal daarentegen, verdient ons respect. Zelden heeft een grasgroene minister zó snel geleerd om de juiste woordjes te zeggen. In het begin ging het een aantal keren mis, maar nu gaat het vlekkeloos. Druk op de juiste knop, en Uri spuit tegenwoordig zonder aarzelen alle politiek gewenste antwoorden.

Vandaag presenteert hij de nota ‘Verantwoordelijk voor vrijheid’. Grote Boodschap: Nederland geeft nog steeds heel veel om mensenrechten. Die boodschap komt helaas te laat voor Zahra Bahrami, maar ze is niet voor niets door BuZa in de steek gelaten: daarvan heeft Rosenthal veel geleerd, vertelde hij de Kamer. Maar je moet niet overdrijven, natuurlijk. In een interview in de Volkskrant vandaag laat Rosenthal heel keurig het geluid horen dat VVD en PVV van BuZa verwachten:

Lees verder in De Pers.

Bron(nen):   De Pers