Is de PVV een terroristische organisatie?

De PVV krijgt miljoenen subsidie, net als andere partijen. Maar anders dan andere partijen weet niemand waar dat geld blijft. Marcel Hulspas vraagt zich af: spaart Geert voor een bomgordel?
Dat de PVV een terroristische organisatie zou zijn, daar valt wel wat voor te zeggen. Maar dan een verbaal-terroristische organisatie. Moslims, socialisten, Turkse regeringsleiders, het KNMI, ja zelfs het klimaat worden regelmatig uitgemaakt voor leugenaars, lasteraars, samenzweerders, honden, apen en misdadigers. Maar dat kost natuurlijk geen miljoenen. Gaan ze dan wellicht naar Geerts privé-BV, OnLiberty? Dat is ondergebracht bij een bedrijfje in Breda, Inco Bizz, een 'financiële dienstverlener' die niet geregistreerd staat bij de AFM en die zich specialist noemt in belastingontwijking en belastingparadijzen. Welk een doordachte vriendenkeus! Het nut van OnLiberty BV is volstrekt duister, Geert zegt dat hij daar rechten voor eventuele boeken en een film wil parkeren. Maar voor zover Den Haag weet is er niks in de maak. Geert riep ooit dat zijn OnLiberty hooguit een paar duizend euro per jaar zou opleveren, maar dat is momenteel dus nul komma nul. En het inschakelen van Inco Bizz doet omvangrijke bedragen vermoeden, nietwaar?

Binnen de partij zélf wordt ook al niet met geld gesmeten. Zoals de Friese PVV-voorzitter Jelle Hiemstra moest ervaren. Hiemstra lag van begin af aan niet lekker bij Geert, omdat hij duidelijk aangaf dat hij zijn blonde baas maar een ordinaire schreeuwer vond, en dat hij geen brood zag in schelden over 'islamisering'. Daar merken ze in Friesland namelijk niks van.

Lees verder in De Pers

Bron(nen):   De Pers