Moet een politieagent een camera dragen?

Moeten politieagenten voortaan een camera op hun helm of lichaam krijgen? Een aantal bezorgde agenten vindt van wel. Waar gaat het heen met de wereld? Ik las vandaag een kort berichtje over het Platform Bezorgde Dienders. Het platform (geen vakbond) wil dat politieagenten voortaan een camera meekrijgen, zodat bijvoorbeeld uitgaansgeweld kan worden teruggedrongen. De initiatiefnemer en zelf hoofdagent van het platform Dolf Maurits ziet het wel zitten, om twee redenen. Lees meer DDS.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. John Bon

  Ik vindt dat alle automobilisten een videocamera aan boord moeten hebben. Vanmorgen nog een goed voorbeeld. Politiewagen sorteert keurig links voor, geeft ook richting aan naar links. Schuift vervolgens op de rotonde een baan op en gaat rechtdoor. Zou je als simpele burger een dikke prent opleveren, maar deze boven wet en regels verheven betere mensen mogen het blijkbaar wel.

  Eén ding wat de politie eens zou moeten doen om weer respect te krijgen: Het goede voorbeeld geven!!!

  Doodziek wordt je van de dagelijkse verkeersovertredingen die je agenten ziet maken, en als jij een keer een fout maakt staan ze gelijk met het bonnenboekje klaar. Er zouden nog veel meer filmpjes op Youtube moeten komen over dienders die geweld tegen weerloze arrestanten plegen, politiewagens die veel te hard rijden, verkeerd parkeren, tegen het verkeer in rijden, etc. etc. We zijn er allemaal dagelijks getuige van, maar de boetes worden hoger en hoger om de burger in het gareel te houden staatskas te spekken.

  Respect begint bij het goede voorbeeld. Camera’s lossen niets op, dat is allang bewezen door alle camera’s die overal in het land hangen.

  Laat politie en staat één ding beseffen (en sla de geschiedenisboekjes er maar op na): De kruik gaat zo lang te water totdat zij barst.

 2. Bart Matthesius

  Uitstekend idee. Wel een pistool maar geen camera? Dat zou toch krom zijn.

Reacties niet toegestaan